Prestaţii câmpinene de la distanţă despre care a venit vremea să aflaţi  

Cultural (Categoria articolului)

 

Publicaţia “Campineanul.ro” îşi propune să aducă la lumină persoane şi evenimente ce au legături şi obârşii în urbea noastră, dar şi-au găsit afirmarea pe alte plaiuri, fie datorită drumului vieţii parcurs de protagonişti, fie prin imposibilitatea afirmării lor în cadrul nostru mărginit de urbe provincială şi tributară obiceiurilor patriarhale conservatoare.

Avem un nume de adus la rampă, BOGDAN MIHĂILESCU. Un singur nume, dar, întâmplător şi providenţial, două persoane îl poartă, amândoi chitarişti virtuoşi. Unul, Bogdan, cel cu chitara clasică, nu are prea mari legături cu Câmpina. S-a născut şi trăieşte departe de aici, doar că este fiul renumitului folkist câmpinean Ovidiu Mihăilescu, iar despre el şi cum a ajuns să fie recunoscut ca unul dintre cei mai mari chitarişti de muzică clasică din lume, despre parcursul şi premiile lui vom vorbi altă dată.

Celălalt Bogdan, tot Mihăilescu, s-a născut la Câmpina unde şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa până la terminarea liceului. De la şase ani a început să studieze muzica, mai întâi pianul, apoi, în liceu şi chitara.

Dorinţa lui de a face performanţă în muzică i-a fost stârnită de vecinul şi prietenul lui, cu puţin mai mare ca vârstă, Alin Teodorescu, actualmente Alin fiind clăparul formaţiei  “Free Stay” fondată de cunoscutul cântăreţ Florin Ristei, care doar în săptămâna trecută a concertat în cluburi din Constanţa şi Bucureşti cu “sold out” adică toate biletele vândute, fără să mai amintim nenumăratele lor apariţii de pretutindeni, numai la Câmpina nu. Şi despre Alin, despre drumul lui de muzician, presărat şi cu pasiunea pentru chitară, von povesti tot o altă dată mai pe larg. Atât Alin cât şi Bogdan l-au avut ca profesor şi mentor la chitară pe Cornel Brătilă, un alt chitarist de-al nostru depre care ar merita să mai scriem o dată şi încă o dată…

Bogdan, cel cu chitara electrică, îndrăgostit de toate genurile de muzică, bun cunoscător al lor, s-a dedicat în ultima vreme cu fervoare rockului. Miercuri, 19 octombrie, a concertat la Bucureşti în clubul “Quantic” din “Parcul Grozăveşti” în calitate de membru al formaţiei “Flo” (Flo Giuglea, Vlad Isac, Serban Mateescu, Bogdan Mihăilescu) în faţa a 300 de spectatori în regalul de chitară rock numit “Equilateral Guitar Union”. La această sărbătoare a genului rock cu toate ramificaţiile lui s-au alăturat şi alte formaţii de muzicieni celebri, cum ar fi, pentru cunoscători, Adrian Ciuplea, Berti Barbera, Răzvan Lapi Lupu, Mihai Ardelean.

Formaţia “Flo” s-a prezentat în faţa publicului cu trei piese originale: “Welch's Grape”, “Treaz in miez de noapte” si “Angel” şi o piesă cover “Snortin Whiskey” (Pat Travers).

Perseverenţă, tenacitate, ore întregi de studiu zilnic, pasiunea, inteligenţa şi cunoaşterea aprofundată a ştiinţelor muzicii ca armonia, contrapunctul şi orchestraţia pe care le-a migălit plus înţeles şi ca autodidact, l-au adus în postura de a fi actual recunoscut ca unul dintre cei mai buni chitarişti de rock din România. Este de apreciat viaţa lui de student, într-un domeniu auxiliar muzicii, inginerie electronică, pe care nu şi-a irosit-o în timpul liber pe plăcerile mondene şi pe fiţele trendului juvenil, ci a dedicat-o studiului muzical, a folosit-o în scopul urcării pe treptele recunoaşterii lui ca un muzician foarte virtuos şi în proximitatea desăvârşirii. I-a fost alături şi prietena lui de-o viaţă, ulterior soţia, Cătălina, suflet de artist şi companion înţelegător şi susţinător de viitor artist dedicat scenei.

Vă invităm pe 15 noiembrie ora 19, tot la “Club Quantic” din “Parcul Grozăveşti” cu ocazia lansării primului album al trupei “Flo” care se numeşte “Independent”. Celebra de acum trupă “Flo” va avea în program 15 piese şi ca invitaţi pe Adrian Despot, Mihai Ardelean, Adrian Ciuplea.

Se derulează sub pasivitatea sau necunoştinţa noastră multe evenimente culturale, atât locale, cât şi la nivel naţional şi internaţional, unde sunt implicaţi câmpineni sau personalităţi cultural-sportive cu obârşii câmpinene, încât a sta să le urmăreşti sau să participi la ele ar însemna să fii maratonist al culturii efemere. Orice maratonist, după o cursă, trebuie să se refacă pentru următoarea cursă. Şi publicul câmpinean cred că e obosit după “Câmpina artelor şi sporturilor”, dar încercăm să le atragem atenţia asupra celor care le-ar revigora dragul de artă. Pe câţiva dintre ei i-am pomenit mai sus, iar de numele BOGDAN MIHĂILESCU să nu-l uitaţi: doi chitarişti de cel mai înalt nivel cu origini câmpinene.

 

Dan Precup