Târgul „Mărțișor la Castel”, un început de primăvară cu tradiții pentru câmpineni

Cultural (Categoria articolului)

Primăvara a venit, parcă mai pe grabă decât altădată și ce alt mod mai frumos de a începe acest anotimp decât cu tipica tradiție românească a „Mărțișorului”. De dragul tradiției și nu numai, câmpinenii au furat startul în weekendul de 23, 24, 25 februarie la târgul „Mărțișor la Castel”, desfășurat la Castelului Iulia Hașdeu, ce a continuat și în zilele de 1 și 2 martie. Târgul susține creațiile originale ale artizanilor locali și din întreg județul Prahova, încurajându-i pe toți câmpinenii să ofere puțin din timpul lor meșteșugarilor și să aprecieze munca acestora.

De la păpușele croșetate, la săpunuri naturale și mărțișoare făcute manual, totul a fost gândit și pregătit cu mare atenție și suflet pentru a fi pe placul cumpărătorilor. Meșteșugarii și-au pus tot talentul și toată munca în micile creații simbolice, menite să aducă puțină bucurie în viețile noastre. Participanții la târg au avut ocazia să interacționeze direct cu artizanii, să afle poveștile din spatele creațiilor și să discute despre inspirația necesară pentru micile lor opere de artă, fiecare prezentând un stil unic și inedit. 

În plus, o noutate a evenimentelor de acest gen au fost demonstrațiile și atelierele de creație a mărțișoarelor. Acest lucru a adus oamenilor o altă perspectivă asupra muncii depuse și a talentului necesar pentru aceste creații pline de valoare și suflet. 

Spațiul istoric și emoționant, pe care îl reprezintă Castelul Iulia Hașdeu pentru orașul Câmpina, transformă acest eveniment în ceva cu totul unic și special, fiind un adevărat simbol câmpinean. Culoarea și bucuria tradiției românești aduce locului o altă perspectivă, fiind un refugiu creativ pentru de oameni dedicați și plini de voie bună.

Chiar dacă timpul trece și lumea evoluează, tradițiile noastre nu ar trebui pierdute niciodată și doar noi suntem responsabili pentru a le păstra cu convingere. 

 

Alexia Bordei