“Fricile” câmpinencei Anei Sorina Corneanu au ajuns la Bușteni 

Cultural (Categoria articolului)

 

Spectacolul “Frici” scris de artista câmpineană, Ana Sorina Corneanu, s-a jucat miercuri, 22 Noiembrie la Bușteni, fiind pentru prima dată când această piesă de teatru, premiată în cadrul proiectului Lecturi, al Teatrului Național Iași, a fost pusă în scenă în județul Prahova. 

“Frici” este un spectacol de teatru genial, care pune în scenă povestea a 5 femei, fiecare suferind de o frică ascunsă, după cum spune și prezentarea piesei: 5 femei, 5 frici, 5 povești și tot atâtea bagaje emoționale de răscolit, 5 strigăte care fac aerul să se spargă în bucăți. Fiecare dintre protagonistele de pe scenă: Ana Sorina Corneanu, Elisa Pîrvan, Madălina Iagăr, Valeria Cristia și Varty Mihail, prezintă publicului 5 femei care se confruntă cu anxietate severă, care le provoacă frici iraționale ce le afectează viața de zi cu zi. Frica de înălțimi, frica de întuneric, frica de boală, frica de mâncare nesănătoasă sau otrăvitoare și frica unei fete de a nu fi judecată drept “ușuratică, sunt cele 5 frici puse în scenă pe parcursul spectacolului. 

Piesa de teatru este mai mult un monolog al fiecărui personaj, prin care avem ocazia să intrăm în mintea unui om ce suferă de anxietate. Îi putem auzi fiecare gândurile și putem auzi vocile intrusive care inundă mintea cu frică. Despre această operă de artă ar fi multe de povestit, însă preferăm să ne oprim la introducere, în speranța că v-am trezit interesul de a afla dacă în final protagonistele noastre își înving sau nu fricile. 

La Bușteni, în micuța sală a Centrului Cultural “Aurel Stroe” a fost un public destul de numeros chiar și peste așteptările artiștilor, care s-au bucurat să descopere că și în afara Bucureștiului, unde au jucat cel mai mult, există iubitori de teatru. A fost un eveniment deosebit și pentru localnicii din Bușteni, care după spectacol, schimbând câteva vorbe cu Ana Sorina Corneanu, s-au declarat încântați că astfel de evenimente se mai întâmplă și în Bușteni, unde spectacolele desfășurate la Centrul Cultural “Aurel Stroe” sunt destul de rare, chiar dacă publicul este doritor de mai mult. 

 

Felix Precup