Sute de preoți și credincioși au participat la Procesiunea de Florii de la Ploiești!

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

Ca în fiecare an preoții de la toate parohiile din județ, inclusiv Câmpina, au participat la procesiunea ce comemorează Intrarea Domnului în Ierusalim. Procesiunea s-a desfășurat la fel ca anul trecut, în Muncipiul Ploiești.

Ceremoniile religioase au început la Biserica “Sfântul Gheorghe-Vechi” cu slujba Vecerniei, iar după terminarea slujbei, credincioșii și preoții au plecat în procesiune pe Bulevardul Independenței. În fața soborului a fost purtată icoana Intrării Domnului în Ierusalim, iar toți cei care au participat la procesiune au purtat în mâini ramuri de finic sau salcie. Alaiul a străbătut o mare parte din Municipiul Ploiești, oprindu-se la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul și la Biserica Sfântul Vasile, unde a avut loc și un concert de muzică specifică Postului Mare. 

În mijlocul credincioșilor s-a aflat și Preasfințitul părinte Paisie Sinaitul, episcop vicar patriarhal, care a vorbit credincioșilor despre însemnătatea Postului Mare și a Săptămânii Patimilor. “Dacă în vremea Postului ne‑am luptat după lege și am împlinit poruncile Domnului, atunci ne‑am apropiat de El și ne‑am transformat într‑un Lazăr, un prieten al Domnului, având două surori, Marta și Maria, adică fapta cea bună, slujirea aproapelui, și contemplația, rugăciunea, vorbirea cu Dumnezeu. În lipsa Domnului, Lazăr s‑a îmbolnăvit și a murit. Înțelesul duhovnicesc este că, fără prezența Domnului, ostenelile noastre singure nu sunt mântuitoare, nu sunt viață”, a spus preasfinția la predică.

Sărbătoare Floriilor simbolizează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, această sărbătoarea însemnează începutul Săptămânii Patimilor, în seara de Duminică încep și slujbele Deniilor.

 

Felix Precup