O nouă SERATĂ CULTURALĂ marca Elstar. Mihail Neamțu lansează vineri „Eros, Logos, Agape, dragoste în era smartphone”.

Cultural (Categoria articolului)

 

Vineri, 10 martie, de la ora 18.00 câmpinenii sunt invitați la Casa Căsătoriilor pentru o nouă lansare de carte, în cadrul Seratelor Culturale Elstar. Ediția cu numărul 69 este dedicată scriitorului Mhail Neamțu și cărții Eros, Logos, Agape, dragostea în era smartphone - cea mai recentă dintre lucrările sale.

Mihail Neamțu (n. 16 aprilie 1978FăgărașBrașov,) este un scriitor, teolog, eseist si activist. A absolvit studiile liceale la Arad (1992-1996). Este licențiat în filosofie (2000) și teologie ortodoxă (2005) la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Student Erasmus la Universitatea Ludwig Maximilian din München (2000-2001). Master of Arts în patristică la University of Durham (2002) în Marea Britanie. Research Fellow (2005-2006) & Guest of the Rector, New Europe College (2006-2007). Deține un doctorat în teologie la King's College London (Universitatea din Londra) cu o teză despre "The Nicene Christ and Desert Eschatology" (2008). În 2021, Mihail Neamțu fondează Clubul „Marile Cărți”, o comunitate dedicată cărților clasice și cunoașterii culturii europene, dintr-o perspectivă conservatoare. Întrunirile săptămânale ale clubului au loc online, însă clubul are constant conferințe tematice în toată România.

Lansarea de la Casa Căsătoriilor din Câmpina face parte dintr-un turneu național de promovare a celei mai recente cărți scrisă de Mihail Neamțu – « Eros, Logos, Agape, dragostea în era smartphone »

 

„După mii de interacțiuni digitale, Eros pare depășit de situație. Rătăcit printre emoticoane, Cupidon a rămas fără săgeți. Îmbătat de iluzia perfecțiunii, lui Bacchus i s-a terminat vinul. Întâlnirile romantice de odinioară sunt, astăzi, improbabile. Zeul Tinder le-a amestecat pe toate. Încontinuu dai swipe left la dragoste. Erosul înșelător, ocazional și superficial ne îmbolnăvește viața. Milioane de tineri cad în capcana relațiilor pasagere, transformându-și trupul într-o marfă. Persoana umană capătă o valoarea de schimb. Sufletul se vinde pentru o doză ieftină de dopamină. Bărbatul învață să exploateze corpul femeii. Femeia e instigată să-și domine și să-și manipuleze bărbatul. Ce rezultă? Tortura reciprocă dintre parteneri. Într-o lume în care suntem invitați să trădăm și să ascundem permanent ceva, iată un volum care pledează pentru firescul iubirii. Adoptând un ton confesiv, Mihail Neamțu devine vulnerabil și oferă cititorilor săi balsamul literar care alină și trezește, deopotrivă. Suculentă, vie, presărată cu umor, Eros, Logos & Agape este o apologie în favoarea normalității. Paginile de mai jos vor surprinde și vor încuraja orice suflet care mai crede în iubire.”

Evenimentul de vineri, 10 martie va începe de la ora 18.00 și va fi urmat de o sesiune de autografe.

Amfitrionul eveimentului va fi scriitorul Codruț Constantinescu.