Cine are interesul să își bată joc de munca copiilor? Scandal pe stadion, plecat de deciziile unui arbitru  

Actualitate (Categoria articolului)

 

Scandaluri, injurii, semne obscene și intervenție a forțelor de ordine la un meci de juniori unde protagonistă a fost o echipă din Câmpina. Tot scandalul a plecat de la deciziile scandaloase ale arbitrului.

 

După meciul dintre ACS MX Pro Academy Păulești și HM Junior Câmpina, jucat pe stadionul ”Parc Ploiești Vest”, imagini greu de urmărit au ajuns în spațiul public. Există o filmare în care un spectator furios pe un fan al echipei din Păulești ar fi adus injurii fanului respectiv care filma cu telefonul mobil. Din clipul de doar 30 de secunde nu ne putem da seama ce filma cu adevărat spectatoru respectiv, dar în imagini apar mai mulți fani nervoși care foloseau un limbaj licențios. La un moment dat una dintre persoanele în cauză s-a arătat deranjată de faptul că este filmată, iar fanul celor de la ACS MX Pro a invocat faptul că îl filmează pe arbitru, deși din primele cadre ale videoclipului se vedea clar că acesta filma grupul de fani nervoși. Unul din susținătorii echipei HM Junior a recurs din păcate la un gest obscen, în momentul în care a decis să iși dea pantalonii jos și să iși arate organul genital la camera în timp ce îl agresa verbal pe cel care filma. Desigur acesta este un gest incalificabil ce nu își are loc pe niciun stadion, cu atât mai mult la un meci între copii. Poliția a intervenit prompt, conducându-l pe spectatorul în cauză la secția de poliție.

Tot acest scandal ar fi pornit de la niște decizii greu de explicat luate de brigada de arbitrii a partidei, de altfel, toți cei 3 arbitrii fiind fără experiență din categoria Stagiari. Cu toate acestea nu există nici o scuză pentru modul în care cei 3 au decis să oficieze această partidă. Ce ar fi inflamat defapt spiritele la această partidă a fost un gol inventat de brigada de arbitri. La scorul de 0-0, portarul de la HM Junior Câmpina a prins o centrare înaltă, în apropierea liniei porții, moment în care unul dintre tușieri ar fi semnalizat că mingea ar fi trecut în spatele liniei cu toată circumferința sa. Chiar dacă nu a fost nici vorbă de așa ceva arbitrul central a validat acest gol inexistent. Arbitrul a continuat spectacolul și i-a acordat cartonaș roșu  direct fără motiv antrenorului Daniel Hagianu, care îi cerea explicații, fără să fi apelat la un comportament nesportiv sau la un limbaj agresiv. Circul a continuat când portarul de la ACS MX Pro Academy a avut o intervenție cu mâna în afara careului și a fost sancționat doar cu cartonaș galben, chiar dacă regulamentul impune cartonaș roșu direct în astfel de situații. La final chiar și observatorul jocului a recunoscut că nu a fost nici vorbă de gol.

Din păcate nu este prima dată în acest sezon când se întâmplă astfel de incidente, recent tot la un meci disputat de ACS XM Pro Academy Păulești, arbitrul le-ar fi ”făcut cadou” două goluri celor de la Păulești în momentul când echipa era condusă cu 1-3 de către CSM Ploiești. Tot din păcate putem spune că anumite persoane s-au grăbit să arunce opiniei publice evenimentele de sâmbătă încercând să pună toate incidentele pe seama clublui HM Junior Câmpina, ba chiar acuzațiile au ajuns până la CS Câmpina din cauza parteneriatului dintre cele două cluburi. Chiar dacă analizând logic nimeni din anturajul clubului nu poate controla comportamentul spectatorilor care aleg să vină la meciuri, imaginea clubului câmpinean a fost asociată în mod greșit cu comportamentul acestui individ.

 

Felix Precup