La Prăjitorie cu Viorel Ilișoi. Povești cu mult umor ale reputatului ziarist.

Cultural (Categoria articolului)

 

Viorel Ilișoi a vizitat Prăjitoria cu Povești din Câmpina, unde și-a lansat cartea "Eroii mei". Celebrul ziarist a venit însă și cu alte cărți de-ale sale precum "Strălucitor" sau "Cele mai frumoase reportaje". Toate publicate la editura proprie "GRI".

Viorel Ilișoi nu a venit însă doar cu cărțile sale. A venit echipat cu povești captivante și pline de haz, referitoare la diferite situații pe care le-a întâlnit în lunga sa carieră în presă. S-a râs mult, timpul fiind parcă prea scurt pentru câte ar fi putut povesti Viorel Ilișoi. Există și o veste bună, acesta a promis că va reveni la Câmpina în viitorul apropiat.

Lăsând puțin poveștile de-o parte, la întâlnirea de la Prăjitorie am primit și o lecție de jurnalism. Întrebat de moderatorul șezătorii culturale urbane, care sunt virtuțile pe care trebuie să le posede un jurnalist, Viorel Ilișoi nu a ezitat să răspundă: "apa, săpunul și punctualitatea." Despre apă, săpun și punctualitate, puteți afla mai multe în cartea sa: "Strălucitor".

Am printre multe altele cum este să colinzi Europa în cabina unui tir, sau cum să convingi un preot să dea sunetul boxelor mai încet chiar în timpul slujbei. Virtutea punctualității are și ea povestea sa. Dacă ajungi mai devreme la vreun interviu s-ar putea să prinzi fără să vrei primarul și secretara, în ipostaze "incendiare".

După întâlnirea cu Viorel Ilișoi s-ar putea povesti multe, însă aceste istorisiri nu au farmec decât povestite direct de către acesta, de aceea putem concluziona că este nevoie de o nouă prezență a lui Viorel Ilișoi în municipiul nostru.

 

Felix Precup