Concertul de colinde de la Parohia Adormirea Maicii Domnului, o tradiție din seara de Ajun veche de 23 de ani.

Cultural (Categoria articolului)

Crăciunul este despre tradiții, iar corul de colinde de la Biserica Adormirii Maicii Domnului din municipiul Câmpina păstrează tradiția de a încânta enoriașii în seara de Ajun, încă din anul 1999.

Bucuria Nașterii Domnului este vestită de coriștii care, trebuie menționat că se reunesc doar pe final de an pentru a repeta piesele binecunoscute de toți membrii și în doar câteva repetiții se pregătesc de concert.

După slujba Vecerniei Nașterii Domnului, începe recitalul de colinde, un concert care atinge inimile celor prezenți. Enoriașii pot asculta peste 20 de cântări tradiționale, de la bine cunoscutele și iubitele colinde românesti, la colinde grecești, latinești, germane, sau englezești. După slujbă, de asemenea, preoții parohiei continuă tradiția de a împărți pachete cu diferite alimente și dulcuri pentru credincioșii prezenți la slujbă.

Probabil pentru mulți câmpineni, imaginea cu biserica Adormirii Maicii Domnului plină în seara de Crăciun și cu atmosfera emoționantă transmisă de colinde a rămas întipărită în minte ca o imagine reprezentativă pentru marea sărbătoare a Nașterii Domnului. Ne bucură că și în acest an ne-am putut apropia cu adevărat de spiritul sărbătorilor și sperăm ca această tradiție a Bisericii de la Brazi să continue pentru mulți ani de acum înainte.