Panică și mulți nervi în Gara Câmpina. Călătorii au crezut că a luat foc un vagon

Actualitate (Categoria articolului)

Trenul RE 3004, care ar fi trebuit să transporte sute de călători de la Brașov spre mare, s-a confruntat cu niște defecțiuni tehnice cauzate de vremea caniculară. Călătorii aflați într-unul din vagoanele de clasa 2 au sesizat un miros puternic și fum care ieșea din compartimentul de climatizare al trenului. Aceștia s-au panicat apelând la numărul unic de urgență 112.

La sosirea în Gara Câmpina, trenul a fost oprit minute bune, vagonul în cauză emanând un miros de fum și cauciuc încins foarte persistent. Pompierii ISU Prahova s-au deplasat la fața locului pentru a identifica problema și a interveni în caz de urgență.

Din fericire incidentul s-a soldat fără nici o pagubă, pompierii identificând problema ca fiind la sistemul de frânare al vagonului, care s-ar fi supraîncălzit din cauza căldurii de afară.

Pompierii au permis trenului să plece, însă nu toți călătorii au fost mulțumiți, câțiva dintre ei, aflați în vagonul cu pricina, au simțit nevoia să se certe atât cu pompierii cât și personalul trenului și al Gării Câmpina. După minute bune de ceartă și amenințări cu "poliția" din partea călătorilor nemulțumiți, trenul a primit într-un final "semnalul verde"

Chiar dacă din fericire incidentul s-a soldat fără victime sau pagube, s-a cauzat o întârziere notabilă, trenul staționând aproape 60 de minute în Câmpina. La ora redactării acestui articol trenul are o întârziere de 72 de minute la sosirea în București Nord, în timp ce pentru sosirea în Constanța sunt estimate mai bine de 120 de minute de întârziere. Această întârziere obligă CFR Călători să restituie până la 50% din valoare biletului călătorilor ce depun cerere de despăgubire.

 

Felix Precup