"Fotosensibile Poeme" la Prăjitorie

Cultural (Categoria articolului)

 

Cafeneaua Prăjitoria cu Povești a inaugurat expoziția "Fotosensibile Poeme", o colecție de imagini deosebite, capturate de fotograful Adrian D. Defta, pe versuri de puternic sugestive ale poetei Maria Nicolai. Imaginile fotograful a capturat portrete, scene citadine dar și peisaje, atât alb negru cât și color, imagini care au impresionat prin atenția lor la detalii și prin stilul expresiv al artistului. Versurile alăturate fotografiilor au sugerat prin metafore atent alese sentimentele poetei, dar cu siguranță și a altor spectatori.

Expoziția, sponsorizată de Biroul Notarial "Coman Mihai" din Moreni, a fost prezentată de Florin Dochia alături de Christian Crăciun, care și-au exprimat aprecierile atât pentru cei doi artiști cât și pentru creațiile lor.

Cafea bună și oameni faini, de atât au avut nevoie câmpinenii pentru a lăsa de o parte vremea urâtă și să vină să admire creația celor doi artiști, sau "logodna dintre arte" cum a descris-o Christian Crăciun.  Împreună, cei doi expozanți au reusit să dea viață acestei expoziții rar întâlnite în orașul nostru.

Cu toate că spațiul de care dispune cafeneaua nu este prea mare, a fost tocmai ceea ce a avut nevoie expoziția la care am făcut referire: un loc care să adune la un loc admiratoii de artă din Câmpina.

 

Alexia Bordei