Cei mai talentați tineri câmpineni au fost în centrul atenției la Festivalul Tineretului, ajuns la ediția a XVII-a  

Cultural (Categoria articolului)

 

De 17 ani Fundația Zamolxes aduce în fața publicului câmpinean cei mai talentați tineri din Câmpina și din localitățile învecinate, iar în anul 2023, Festivalul Tineretului a revenit, de această dată la Casa de Cultură “Geo Bogza”.

Prima zi a fost dedicată concursului de arte, ce a cuprins 4 secțiuni: proba de muzică instrumentală, voce + instrumental, muzică populară și desigur, proba cu cei mai mulți concurenți înscriși: voce. Zeci de tineri au urcat astfel pe scenă în fața unei săli pline, având însă și oportunitatea de a primi câteva sfaturi chiar de la Cornel Brătilă, muzician de renume din orașul nostru. După ce toți concurenții și-a terminat interpretările, au urcat pe scenă mai mulți artiști invitați de către organizatori, care au întreținut atmosfera în momentele în care juriul se sfătuia pentru alegerea câștigătorilor. Printre invitați s-au numărat: Ansamblul de dansuri populare “Prahovenii”, Corul Lira și Team Act de la Colegiul Tehnic Constantin Istrati. 

După mai bine de 3 ore de reprezentații artistice, a venit momentul mult așteptat, decernarea premiilor. Antonia Ene a câștigat marele premiu la secțiunea “instrumental”, Andrei Olteanu a câștigat la secțiunea “instrumental + voce” iar premiul de la secțiunea “muzică populară” i-a revenit concurentei Andreea Bunescu. La categoria voce a fost o misiune foarte grea pentru juriu. După cum a spus chiar Cornel Brătilă a fost imposibil să aleagă doar un câștigător, așa că juriul a decis să acorde marele premiu ambelor concurente care au impresionat: Rebecca Corcodel și Ioana Crîjanovschi . 

A doua seară a însemnat nebunie totală, mai ales datorită faptului că pe scenă au urcat cele mai tari trupe rock din Câmpina ale momentului: Nihil, Chondriax și Apollo 22. Pe lângă aceste trupe foarte iubite de publicul din orașul nostru au mai urcat pe scenă și alte două voci de excepție: Livia Pisăliță și Radu Ciupagea, care a făcut magie cu a sa chitară. După cum ne-au obișnuit, cei de la Chondriax au cântat împreună cu Naomi Prie. Am avut astfel toate coordonatele pentru un show incendiar cu sala plină și cu un public entuziast plin de energie. 

În încheiere nu putem decât să aducem aminte cât de important este acest festival pentru tinerele talente din Câmpina, o ocazie excelentă de a se afișa în fața publicului și a câștiga încredere și experiența în cariera muzicală. Festivalul Tineretului a reprezentat un prim contact cu scena și cu atmosfera de concurs pentru nume precum Sabrina Stoica, Naomi Prie sau Livia Pisăliță, tocmai de aceea suntem convinși ca pe viitor Câmpina va descoperi mulți alți tineri talentați prin intermediul acestui festival.

 

Felix Precup