Prahova sub asediul zăpezii. Pene de curent și trafic restricționat în zonele montane.

Actualitate (Categoria articolului)

Primele 24h de iarnă, în adevăratul sens al cuvântului, au dat mari bătaie de cap autorităților și au adus multe probleme prahovenilor.

Orașul Sinaia se confruntă de câteva ore cu o pană totală de curent. Primăria orașului a anunțat că activitatea spitalului nu este afectată, unitatea medicală funcționând pe generatoarele din dotare, care au intrat în funcțiune. Echipa Electrica se află în momentul de față pe teren, încercând să detecteze și să rezolve avaria în cel mai scurt timp posibil. Tot în orașul Sinaia, în zona centrală traficul rutier a fost restricționat mai multe ore datorită autovehiculelor care formau coloane și puneau în dificultate intervenția utilajelor de dezăpezire. Acesta a fost reluat abia în jurul orei 21.30.

Probleme sunt peste tot în  Prahova. La ora 16:00 erau raportați 6584 de consumatori fără electricitate, în afară de cei din orașul Sinaia.

În Azuga, pe DN1 km 134, un TIR a rămas în pană pe podul renovat, blocând timp de mai multe zeci de minute traficul. Tot pe DN1 la km 118+700, la ieșirea din Sinaia pe sensul de mers Brașov-Ploiești, traficul este blocat, deoarece un ansamblu TIR nu mai putea înainta. Traficul a fost dirijat, și s-a circulat alternativ pe sensul București-Brașov.

Autoritățile estimează că pe întreg parcursul zile de vineri 27 Ianuarie a.c. aproximativ 32.577 de consumatori au avut probleme cu distribuția curentului electric. De asemenea în Municipiul Câmpina oamenii au raportat probleme la serviciile de internet și televiziune timp de mai multe ore.

Vom reveni cu mai multe amănunte.