La Câmpina mai mulți alegători decât populație

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

În România orice este posibil și chiar dacă ne convingem de asta în cotidianul fiecăruia, câteodată ne dorim să ne mai și înșelăm. Mai ales atunci când este vorba despre autoritățile statului. Dar, aproape de fiecare dată paradoxul, care deja nu ne mai surprinde, vine fix din această zonă. Cea mai recentă dintre „realizările” celor pe care îi plătim din taxe și impozite vine, chiar în prag de alegeri, de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Conform graficului prezentat în Registrul Electoral, pe circumscripții, valabil la data de 17 aprilie 2024, la Câmpina sunt așteptați anul acesta la urne 29.666 alegători. Asta în condițiile în care, potrivit datelor ultimului recensământ, municipiul nostru numără doar 28.993 locuitori, inclusiv cei sub 18 ani.

Câmpina nu este însă singura localitate unde se întâmplă ca numărul persoanelor cu drept de vot să fie mai mare decât numărul locuitorilor, iar singura explicație este că recensământul realizat în urmă cu 3 ani nu a fost un experiment tocmai reușit. Ce se va întâmpla până pe data de 9 iunie, când vor avea loc alegerile locale, rămâne un mister, pe care poate cineva îl va elucida la un moment dat.