Câmpina și primarul Alin Moldoveanu premiați pentru un proiect respins de cetățeni și Consiliul Local

Actualitate (Categoria articolului)

 

Ingeniozitatea de care pare să dea dovadă primarul Alin Moldoveanu când vine vorba de soluții pentru a ne convinge de nevoia pe care municipiul Câmpina o are pentru minunatul pasaj subteran, este surprinzătoare…

Ultima găselniță a primarului Alin Moldoveanu, pentru a implementa în mentalul colectiv ideea că pasajul este cel mai bun proiect pe care l-a avut Câmpina vreodată, este una ce pare extrem de costisitoare, pe care sperăm că a „achitat-o” din resurse proprii.

Despre ce este vorba?

Aparent, în această seară, la Palatul Parlamentului, în cadrul unui eveniment, ce pare să se fi născut peste noapte, cu doar câteva luni înainte de cel mai electoral an din câte au fost pe la noi până acum, municipiul Câmpina, prin (cel mai probabil) primarul Alin Moldoveanu, va primi premiul la Categoria PROIECTE/INVESTIȚII PUBLICE cu proiectul Câmpina – centru transformat în acces pietonal, în cadrul primei ediții a Galei „România ești Tu”.

Argumentele care par să fi convins juriul evenimentului, sunt de-a dreptul hilare pentru cei care cunosc situația reală:

În primul rând, transformarea centrului orașului într-un acces pietonal îmbunătățește calitatea vieții locuitorilor. Oamenii vor avea acces mai ușor la magazine, restaurante, parcuri și alte facilități publice, fără a fi nevoiți să se lupte cu traficul și aglomerația. Totodată, direcționarea fluxului auto principal către exteriorul localității și amenajarea unui spațiu public, a unei dale urbane, este un real ajutor atât pentru pietoni, cât și pentru bicicliști, având în vedere scăderea emisiilor poluante, dar și restricționarea traficului.

Cel mai surprinzător argument este însă următorul:

În urma urma unui aviz pozitiv din partea populației, atât persoane fizice, cât și juridice, dar și după anumite modificări aduse acestui proiect urbanistic se are în vedere o corelare între proiectele de investiții din zona centrală și modernizarea rețelelor edilitare de apă – canalizare și gaze, astfel încât să nu existe multiple șantiere care să deranjeze locuitorii Municipiului Câmpina…

Pentru o edificare detaliată vă invităm să accesați site-ul evenimentului https://romaniaestitu.ro/campina-centru-transformat-in-acces-pietonal/#premii

Este evident că lupta pentru câștigarea încrederii populației și a Consiliului Local în ceea ce privește Pasajul Subteran este una vitală pentru supraviețuirea lui Alin Moldoveanu în fotoliul de primar, dar de la asta până la a da informații eronate asupra situației reale a unui oraș întreg, ar trebui să fie cale lungă... Se pare că nu și pentru edilul nostru, căruia îi plac scurtăturile.

Campania electorală a început, iar lupta se dă în on line și în evenimente publice, iar cel mai probabil, în doar câteva săptămâni se preconizează un nou premiu pentru proiectul Pasajului Subteran de la Câmpina la o altă Gală menită să omagieze contribuabilii generoși - Smart City Industry Awards. Acolo, partenerul primarului, proiectantul pasajului - Urban Scope, prin CEO-ul Radu Dragomir va fi speaker și sponsor și cu siguranță nu se va rata ocazia de a evidenția minunăția de pasaj la care se „lucrează” la Câmpina.

În loc de concluzie, niște DE CE-uri.

Prima noastră întrebare despre acest premiu este una mai mult decât evidentă... Din ce postură morală va urca primarul Alin Moldoveanu pe scena de la Palatul Parlamentului în această seară, să ridice un premiu pentru un proiect pe care orașul pe care îl păstorește nu și-l dorește?

Cum va răspunde Alin Moldoveanu în fața Consiliul Local, care a respins PUZ-ul în care a fost inclus acest pasaj și care cu siguranță nu l-a delegat pentru a reprezenta orașul la evenimentul cu pricina?

Cum va avea curajul Alin Moldoveanu să posteze mâine pe foarte activul său cont de socializare, marea realizare de la această Gală, când câmpinenii nu își doresc pasajul pentru care el a fost premiat?

Evident întrebări sunt și mai multe, dar nu vom primi niciodată răspunsuri la ele de la Primarul Alin Moldoveanu. Fiecare dintre noi însă ar trebui să le țină minte și să le pună la păstrare în minte pentru anul viitor, în secunda aceea importantă din cabina de vot.

Poate, dacă actualul primar și echipa de PR care lucrează pentru el și-ar canaliza energia de care se pare că dau dovadă, pentru a soluționa nevoile adevărate ale câmpinenilor și nu pentru a visa la o Câmpina Utopică, municipiul nostru ar fi premiat pe bune, pentru merite reale.