Un secol de contabilitate în România – 13 iulie, Ziua Națională a Contabilului Român

Economie (Categoria articolului)

În urmă cu peste 100 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al României aproba Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizați și Experți Contabili în România ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr.3.063, fiind reglementată astfel profesia contabilă în țara noastră.

Prin acest demers, România s-a alăturat, la nivel european, marilor puteri economice precum Regatul Unit, Italia și Germania, țări în care profesia de expert contabil era legiferată la acel moment și unde existau societăți de contabili oficial recunoscute.

Ziua Națională a Contabilului Român, eveniment cu tradiție, care susţine și promovează profesia contabilă din România, este aniversată an de an la data de 13 iulie și a ajuns anul acesta la cea de-a XVII-a ediție. Ziua Națională a Contabilului Român este sărbătorită în mod unitar în toată țara sub patronajul filialelor CECCAR
, pentru promovarea rolului important pe care profesia contabilă și practicanții acesteia îl au în economie și societate.

Astăzi, CECCAR este reprezentat în toate cele 41 de județe ale țării și în Municipiul București, prin filiale teritoriale. CECCAR are acoperire națională, toate cele 42 de filiale având sedii de desfășurare a activității în reședințele de județ și salariați care asigură logistica la nivel național, România fiind printre cele mai mari organisme profesionale din regiunea de sud-est a Europei, cu peste 40.000 de membrii afiliați.

La nivelul municipiului Câmpina, în acest moment sunt înregistrați 63 de experți contabili autorizați.