Noptea Muzeelor la Sate, aduce în Provița de Sus expoziția ”Livada cu Sculpturi”. Vernisajul va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00

Cultural (Categoria articolului)

Raluca Ghideanu, sculptor, scenograf și designer, cu o carieră de peste 20 de ani în domeniul artelor vizuale își va expune pentru prima dată lucrările de sculptură în județul Prahova. Operele artistei au ”colindat” continentul European și cel Asiatic, fiind expuse în orașe precum: Londra, Roma, Bruxelles, Moscova, Chișinău, Mallnitz, Roujan și chiar la Tokyo. Pe lângă acestea, Raluca Ghideanu mai are numeroase participări la expoziții și simpozioane naționale și internaționale, iar lucrările sale se găsesc în spațiul public din România și Austria.

Reputata artistă își va expune pentru prima dată lucrările în fața publicului prahovean într-un peisaj natural specific satelor prahovene, în satul Plaiu din Comuna Provița de Sus, într-o frumoasă livadă cu iarbă verde înconjurată de un peisaj pitoresc de poveste.

Vernisajul expoziției ”Livada cu Sculpturi are loc Sâmbătă pe 2 septembrie 2023, începând cu ora 18:00, în prezența curatorului Mirela Trăistaru artist vizual din Bistrița, cunoscut publicului din România prin picturile sale ce sunt pigmentate cu elemente tradiționale din zona Năsăudului și Văii Someșului, fiind un adevărat ambasador al zonei, mai ales pentru că a reușit să își expună lucrările sale în străinătate de mai multe ori și a invitatului special, Dorothea Fleiss, un reputat artist vizual născut la Carei, dar care a studiat la Institutul de Artă din Filderstad. A urmat diverse cursuri la Faber Castell Academy din Nurnberg, Institutul de Artă din Stuttgart și Academia Grafodidakt din Budapesta. A obtinut o bursă de studii la Academia din Salzburg și a participat la 68 de expoziții de grup în Germania, SUA, China, Slovacia si Romania. Este, de asemnea, inițiatoarea Simpozionului Internațional de Arta Modernă de la Carei, ajuns la editia a V-a.

Atât doamna curator Mirela Trăistaru cât și invitatul special Dorothea Fleiss vor deschide vernisajul cu un discurs în care vor vorbi despre lucrările expuse de Raluca Ghideanu, pe care le cunosc foarte bine deoarece nu de puține ori acestea au avut proiecte în care au colaborat.

Programul evenimentul se va încheia cu ateliere de creație pentru copii și familii, la care sunt invitați artizani locali. Pentru ateliere taxa de participare va fi de 30 de lei.

Evenimentul se va desfășura în Comuna Provița de Sus la adresa: Sat Plaiu, str. Plaiu nr. 137, comuna Provița de Sus, județul Prahova.