Vulpea lui Akira – lansarea de carte care a umplut până la refuz Librăria Elstar

Cultural (Categoria articolului)

 

Librăria ELSTAR a găzduit în seara de vineri, 10 noiembrie, lansarea cărții „Vulpea lui Akira” scrisă de Ioan Mihai Cochinescu. Alături de Codruț Constantinescu, amfitrionul evenimentului, scriitorului i-au fost alături fiica sa, Cristina Cochinescu dar și Ioana Nicolaie, Florin Dochia și Christian Crăciun, prieteni dragi ai autorului. Fiecare dintre invitați și-a exprimat opinia despre operă prin propria viziune și au venit cu laude bine meritate la adresa autorului. Un invitat neașteptat la evenimentul micuț din orașul nostru a fost și scriitorul Mircea Cărtărescu, care a surprins audiența prin prezența sa și prin cuvintele calde despre autor. 

 

Oaspeții evenimentului au descris cartea ca fiind unul dintr cele mai frumoase romane despre copilărie, ceva rar și prețios, ce merită atenția iubitorilor de carte. Lucrarea, făcută cu multă finețe, grija la detalii fiind uimitoare, oferă o atmosferă reală a copilăriei, de parcă este trăită chiar în momentul citirii. Romanul-puzzle este plin de capcane și poartă cititorul prin foarte multe sentimente și locuri diferite.  Este o poveste unică, care aduce o cu totul alt tip de imagine asupra copilăriei. 

Așa au descris invitații evenimentului opera lui Ioan Mihai Cochinescu, prezentând citatele lor preferate din carte și prezentându-și povestea proprie prin care i-a purtat cartea. Florin Dochia și-a încheiat discursul cu un avertisment... „Aveți grijă, romanul creează dependență, o veți citi iar, și iar, și iar!”

 

Câmpinenii l-au surprins pe scriitor. Acesta nu se aștepta să aibă atâtea fețe curioase la lansarea cărții sale, cea mai mare bucurie fiind pentru el publicul tânăr, adolescenții, proaspăt inițiați într-ale cititului. În sesiunea de întrebări a evenimentului, Ioan Mihai Cochinescu a purtat un dialog direct cu publicul, care a dus la râsete, reușind prin modul lui cald de a fi să destindă atmosfera și să se apropie sufletește de spectatori.

În final, oamenii au fost delectați cu gustări dar au avut și ocazia să împărtășească câteva cuvinte cu autorul, să primească autografe de la acesta, mulți căutând să obțină un exemplar semnat al cărții. Nu în ultimul rând, seara a fost una reușită și pe gustul câmpinenilor, librăria umplându-se de suflete în căutare de cultură și cunoaștere.  

 

Alexia Bordei