Sorin Morariu și-a expus lucrările la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina

Cultural (Categoria articolului)

Deși sculptorul Sorin Morariu nu este câmpinean, acesta s-a stabilit aici și și-a făcut mulți prieteni în micul nostru municipiu, prieteni care i-au fost alături vineri seară la Casa de Cultură din Câmpina. Au fost prezenți reprezentanți din Consiliul Local, dar și preoții parohi ai Bisericii "Sfânta Treime", care au intermediat de fapt organizarea acestui eveniment.

Sorin Morariu are 62 de ani, de formare inginer, dar pasionat de artă. Și-a descoperit pasiunea pentru sculptură în 2015 și a avut prima expoziție în 2019, astfel într-un timp foarte scurt, a trecut la următorul nivel și și-a prezentat creațiile lumii întregi. Expoziția de la Casa de Cultură din Câmpina, a fost cea de-a treia.

Lucrarile prezentate au fost create în lemn de nuc, de stejar, de cireș si păr. Sculptorul se inspiră din toate lucrurile din jur, iar în ultimul timp, s-a axat pe creațiile abstracte, de mari dimensiuni, ca cele prezentate.

Preotul George Topală a luat cuvântul și a povestit publicului cum l-a descoperit pe domnul Moratiu: "Descoperind în sectorul parohial un om care sculptează (...), am zis: Nu se poate! Domnul Morariu, vă susțin cu ce vreți. În primul rând cu ajutorul lui Dumnezeu și cu ajutorul nostru, haideți să facem o expoziție la Câmpina. Mulțumesc că ați acceptat. Nu sunt un specialist în sculptură, dar i-am spus doamnei Toma că domnul Morariu este "micul Brâncuși", a declarat preotul.

"Părintele are cuvinte prea înălțătoare, prea laudative, să păstrăm realitatea…", a completat sculptorul modest.

"Realitatea este cum o vedeți. Dacă am reușit să ajung la sufletul dumneavoastră, măcar una dacă vă place, pentru mine, este mult, dacă nu, am pregătit planul B, am niște vin", a mai adăugat, glumind, domnul Morariu.

 

Expoziția de sculptură a artistului Sorin Morariu va putea fi văzută în holul Casei de Cultură “Geo Bogza” până la jumătatea lunii februarie.