Stirile Campineanul.ro – săptămâna 1 – 7 ianuarie 2024

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

 

La mulți ani, Câmpina! La mulți ani, câmpineni!

Pe 8 ianuarie, unii câmpinenni mai sărbătoresc pe ici pe colo Ziua Orașului. Și astăzi, la început de 2024, evenimentul v-a fi marcat discret, la Casa de Cultură Geo Bogza, unde artiști locali vor urca pe scenă să susțină câte un mic recital. Evenimentul va începe de la ora 18.00 iar intrarea este gratuită

 

Revelion de austeritate doar la Câmpina

După un an în care câmpinenii au fost privați de Serbările Toamnei, Festivalul “Serile Teatrului Câmpinean” și de o celebrare a celor 520 de ani de atestare documentară, alegerea de a nu organiza nici tradiționalul spectacol de Revelion, întregește un an de tristă amintire din acest punct de vedere a Municipiului Câmpina. Austeritate a fost doar la Câmpina, pentru mai toate celelalte localități din Prahova au primit noul an cu spectacole superbe de artificii. Din păcate administrația Moldoveanu a decis să încheie un an dezastruos din punct de vedere administrativ în liniște, fără concerte sau artificii de anul nou.

 

Fără curse directe Câmpina - Ploiești

Începând cu 1 ianuarie 2024 nu vor mai exista microbuze directe pe ruta Câmpina Ploiești și retur. Consiliul Județean Prahova a înființat două noi trasee, 501 Ploiești - Azuga (via Nistorești) și 502 Ploiești - Azuga (via Breaza) și astfel dispar cursele regulate care legau cele două municipii ale județului Prahova. Acest lucru afectează sute de navetiști, traseul fiind unul dintre cele mai tranzitate trasee din Prahova. Conform noului grafic de circulație, primul microbuz care trece prin Câmpina spre Ploiești pleacă la ora 07:28, ajungând în stația Nord Ploiești la 08:03, mulți navetiști trezindu-se astfel cu imposibilitatea de a ajunge la timp la locurile de muncă. 

 

 

Născuți de Revelion

Cinci nou născuți au venit pe lume în noaptea de Revelion la Spitalul Municipal Câmpina. După un an 2023 care a adus la Câmpina nu mai puțin de 320 de momente de fericire, prin nașterile ce au avut loc la Spitalului Municipal, de Revelion 5 micuți au spus La mulți ani lui 2024. Conform tradițiilor noastre populare, bebelușii născuți în noaptea dintre ani sunt feriți de rele, binecuvântați și plini de realizări.

 

Civis Dixit – Ce ne dorim în 2024?

Sănătate asta își doresc în primul rând câmpinenii de la noul an în care tocmai am intrat. În prima ediție din 2024 a Voxului realizat de câmpineanul.ro am aflat care sunt rezoluțiile câmpinenilor pentru 2024. Puteți găsi materialul complet accesând site-ul nostru și paginile de Facebook, Instagram și Tik Tok

 

Scena politică din 2024

Anul 2024 se anunță unul extrem de complicat din punct de vedere politic. Toate partidele din România încep acest an cu previziuni, sondaje, planuri și strategii care să le aducă procente valoroase în cele 4 scrutinuri ce vor avea loc în următoarele luni. Cum va arăta anul 2024, din acest punct de vedere, am încercat să aflăm în prima ediție a emisiunii 25 de la unul dintre cei mai importanți oameni din politica prahoveană, deputatul PSD, Bogdan Toader.

 

Decu Crângașu s-a stins din viață. 

Fostul antrenor de la Poiana Câmpina și jucător de legendă al Petrolului Decu Cârngașu a încetat din viață în cursul zile de 6 ianuarie, la vârsta de 72 de ani

Decu Crângașu a început fotbalul la Petrolul Ploiești, parcurgând toate etapele din cariera unui fotbalist, de la copii și juniori până la echipa de seniori.

Vestea stingerii sale din viață a întristat toată suflarea fotbalului prahovean, care a pierdut un om ce și-a dedicat toată viața fotbalului, activând ca observator de joc până la 70 de ani.