Florian Brâsan s-a întors în locul unde a început totul, Casa de Cultură "Geo Bogza". Expoziție a artistului, la 30 ani de la debut

Cultural (Categoria articolului)

Vineri seară, Florian Brâsan s-a întors la Casa de Cultura "Geo Bogza" din Câmpina, unde în urmă cu 30 de ani a avut loc debutul artistului într-o expozitie personală.

În ciuda penei de curent care a cuprins Câmpina cu câteva momente înainte de deschiderea evenimentului, vernisajul expoziției de pictură a lui Florian Bârsan a avut loc în seara de vineri, 6 octombrie 2023, la ora 18.00. În cadrul acestei expoziții au fost prezentate lucrări de-ale artistului din ultimele 3 decenii, care realizează astfel o retrospectivă atentă în munca sa de-a lungul anilor.

Cei prezenți la evenimentul care a prilejuit vernisajul artistului nu au fost încântați doar de operele acestuia. Elevii de la Clubul Copiilor "Martha Bibescu" din Comarnic, au susținut, atât vocal cât și instrumental, un recital cu melodii clasice si nu numai.

În public s-au aflat familia, prietenii și colegii lui Florian Bârsan, fiecare dintre ei venind cu povești, încurajări și laude la adresa sa. Însăși profesoara care l-a inițiat pe artist în lumea artelor plastice a fost prezentă și luat cuvântul exprimându-și mândria pentru progresul pe care îl vede în acesta.

Astfel, totul a ieșit așa cum s-a dorit. Florian Bârsan, împreună cu picturile sale, sau "copiii săi", cum le mai numește artistul, au oferit o atmosferă caldă și primitoare unde câmpinenii au avut ocazia să-i admire progresul și munca din ultimii 30 de ani.

 

Alexia Bordei