Dublă Sărbătoare la Muzeul Memorial B.P. Hașdeu, într-o seara frumoasă de ianuarie. 

Cultural (Categoria articolului)

 

 

Vinerea trecută, la Muzeul Memorial B.P. Hașdeu s-a desfășurat o serată culturală care a marcat două evenimente importante: 521 de ani de la prima atestare documentară a Municipiului Câmpina și Ziua Culturii Naționale. Cei care au ales să-și petreacă seara de vineri la Castel au putut admira o expoziție de sculptură și desen și au putut asculta poezii recitate de elevi ai Școlii Gimnaziale “Al. I. Cuza” și de Ciprian Apetrei, dar și de muzică de bună calitate. 

Orașul nostru a fost “personajul principal” în cadrul expoziției cu tema “Câmpina mea”, o expoziție colectivă în cadrul căreia au expus artiști amatori din cadrul Asociației Artiștilor Plastici din Câmpina, ale căror lucrări au fost apreciate la nivel național dar și în Republica Moldova. Astfel, la propunerea directorului Muzeului Memorial “B.P. Hasdeu”, Aura Dobre, artiștii locali au avut ocazia să își expună viziunea proprie asupra orașului. Lucrările vor rămâne la Castel și vor putea fi admirate și chiar achiziționate de publicul larg până la finalul lunii ianuarie. 

Pentru că s-a sărbătorit în avans și Ziua Culturii Naționale (15 Ianuarie), nu puteau lipsi poeziile lui Mihai Eminescu și ale altor poeți români. Elevii Școlii Gimnaziale Al. I. Cuza au recitat poezii de Iulia Hașdeu, Nichita Stănescu și evident poezii ale lui Mihai Eminescu. Poeziile au fost acompaniate la pian de Sofia Bârsan, spre deliciul celor prezenți. 

Punctul culminant al serii a fost momentul oferit de Ciprian Apetrei și Cristina Beteringhe. Scriitorul, profesorul și jurnalistul Ciprian Apetrei, a recitat din versurile proprii, prezentând publicului din creațiile sale noi, fiind în tot acest timp acompaniat de vioara Cristinei Beteringhe. 

Fericirea tuturor celor prezenți vineri seară la castel a fost completată și de zăpada ce se așternuse la exterior, fiind prima zăpadă “serioasă” după multe ierni de “secetă” la Câmpina…

 

Felix Precup