Weekendul trecut s-au desfășurat Zilele Municipiului Ploiești. Evenimentul a strâns mii de ploieșteni pe străzile orașuluii.

Cultural (Categoria articolului)

Dacă aruncăm o privire la ediția trecută a "Serbările Toamnei", eveniment ce marchează zilele Municipiului Câmpina, am crede că astfel de manifestări nu mai prind la public. Și totuși, autoritățile locale din Ploiești au reușit să organizeze un eveniment care a scos mii de localnicii pe străzile municipiului. Organizatorii au găsit o soluție să îmbine atmosfera clasică de bâlci cu acte culturale și artiști români aflați în mare vogă.

Timp de 3 zile ploieștenii au putut să se plimbe nestingheriți pe centrul municipiului printre foodtrack-uri și standuri cu produse tradiționale, de unde nu au lipsit nici tradiționalele grătare stradale, foarte îndrăgite de participanți. Organizatorii au reușit să îmbine toate aceste activități și cu momente culturale. Manifestările de Zilele Ploieștiului nu s-au rezumat doar la muzică populară și concertele susținute de cântăreții vedetă. Localnicii s-au putut bucura de ateliere hand mande, piese de teatru în aer liber susținute de secția Imaginario a Teatrului "Toma Caragiu" din Ploiești, recitaluri de muzică folk, jazz sau blues și activități sportive.

Pe scena principală plasată pe esplanada Palatului Culturii, au urcat mulți dintre cei mai îndrăgiți cântăreți ai momentului. Sâmbătă, în ziua cu cel mai mare număr de participanți au concertat: Ștefan Bănică Jr. What's Up și Antonia. Cel mai așteptat moment al serii a fost tradiționalul foc de artificii, care a fost unul foarte spectaculos anul acesta. Festivalul a fost închis duminică cu un concert extraordinar susținut de Lupii lui Calancea alături de Filarmonica "Paul Constantinescu"

Sportul nu a fost lăsat nici el în afara programului, iar sâmbătă dimineață zeci de copii au luat startul la "Crosul Bucuriei", organizat de Primăria Municipiului Ploiești în parcul de la Sala Sporturilor Olimpia.

În final trebuie să aducem aminte și de shaorma care a fost subiect de știre pentru mai toate televiziunile din România. În centrul orașului s-a pregătit o shaorma lungă de 250 de metri din care toți participanții au primit câte o porție gratis. Această shaorma a fost pregătită cu ocazia sărbătoriri a 520 de ani de la atestarea documentară a orașului.

În concluzie putem spune că a fost un eveniment reușit, mai ales datorită numărului mare de participanți. Evident că au fost, ca de fiecare dată, și localnici nemulțumiți de organizare, mai ales din cauza restricțiilor de trafic din centrul orașului care au dat mult peste cap transportul public.

La 520 de ani de la atestarea documentară Ploieștiul a arătat ca un adevărat municipiu decorat de sărbătoare. Rămâne de văzut dacă și Serbările Toamnei din acest an, când și Câmpina împlinește 520 de ani, vor arăta ca niște serbări demne de un municipiu.