“Ziua Armatei Române în școli”, programul MaPN a ajuns și la Câmpina, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu"

Actualitate (Categoria articolului)

 

Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit joi, 12 octombrie 2023, programul "Ziua Armatei Române în școli", derulat de către Ministerul Apărării Naționale în încercarea de a atrage tineri cu potențial să urmeze o carieră militară.

Cadrele Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza și-au îmbrăcat uniformele militare  și au venit cu o prezentare detaliată pentru elevii de gimnaziu. I-au informat pe aceștia până la cele mai mici detalii despre cum își pot face intrarea în sistemul de învățământ militar și ce înseamnă acesta. Totodată, plutonierul adjutant Tana Zamfir de la Biroului Informare Recrutare Prahova a oferit detalii elevilor despre procesele de recrutare, selecție și admitere, informații prețioase pentru elevii interesați și nu numai.

La sfârșitul prezentării, elevii, atât cei de gimnaziu cât și liceenii, au fost invitați să observe îndeaproape diferite elemente tehnice militare. Tinerii au fost atrași de o armă semiautomată cu lunetă, un echipament balistic folosit de militari și un autovehicul de poliție militară.

Chiar dacă nu toți elevii au fost interesați de intrarea în sistemul militar, evenimentul de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" a fost cu siguranță pentru ei o oportunitate unică și de neratat.

Ministerul Apărării Naționale a transmit printr-un comunicat de presă că în perioada 12-19 octombrie organizează cea de-a unsprezecea ediție a evenimentului „Ziua Armatei României în școli”. Echipe formate din militari ce reprezintă toate categoriile de forțe ale Armatei, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ militar și reprezentanți ai birourilor informare – recrutare prezintă elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a din instituții civile de învățământ din București și din țară, importanța Zilei Armatei Româre, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații, precum și informații pentru cei interesați de o carieră militară.

 

Alexia Bordei