“Pretexte poetice” la Seratele Elstar. Codruț Radi a lansat vineri, la Câmpina, cel mai nou volum al său 

Cultural (Categoria articolului)

 

Serata culturală marca ELSTAR cu numărul 92 l-a avut ca invitat pe Codruț Radi și a avut loc în seara de vineri, 5 aprilie, la ora 18.00. Evenimentul s-a centrat pe lansarea volumului său de microeseuri și cronici numit „Pretexte poetice”, publicat anul acesta la editura NEUMA. 

Evenimentul de vineri a fost unul interdisciplinar, împărțit în mai multe direcții ale artei, precum lectură, pictură și muzică. Seara a fost deschisă de amfitrionul Codruț Constantinescu, care l-a prezentat pe autorul principal al serii așa cum se cuvine, citind o scurtă biografie a muncii și a vieții sale, de unde aflăm despre Codruț Radi că a participat la organizarea mai multor evenimente culturale pe ruta Câmpina – Brașov. 

Diana Trandafir a continuat dialogul serii. Aceasta afirmă că a descoperit din ce în ce mai multe aspecte ale personalității autorului prin intermediul volumului „Pretexte poetice microeseuri și cronici”. În spiritul pasiunii lui Codruț Radi pentru muzică, seara a continuat cu un moment artistic muzical, susținut de Teodora, elevă a lui Florian Bârsan, care a interpretat piese în spiritul „flower power”, așa cum a menționat însuși autorul. Bineînțeles că Florin Dochia și Chistian Crăciun s-au aflat printre invitații serii și nu au ezitat să își exprime aprecierea nu doar pentru volumul lansat, dar și pentru Codruț Radi. Seratei culturale ELSTAR i s-au adăugat și contribuția muzicală a lui Florian Bârsan, dar și operele plastice ale lui Codruț Radi. 

Volumul „Pretexte poetice”, microeseuri și cronici cuprinde mărturisirile și memoriile sincere ale autorului, creațiile sale, pictura și literatura reprezentând o introspecție a sa, o serie de autoportrete, toate transpunându-se prin artă. Codruț Radi, la bază inginer, se ocupă și cu poezia și pictura, dar își onorează și meseria de librar, în cadrul librăriei Flower Power din Sinaia, acestea fiind pentru el hrană pentru suflet. Acest volum al său a fost simțit de invitații serii ca un jurnal de idei, în care sunt menționați numeroși artiști câmpineni cum ar fi Maria Dobrescu, Alexandru Sașa și Iulian Moreanu sau prahoveni precum Valentin Irimia și Florian Bârsan. De asemenea, autorul își exprimă prin unele texte și aprecierea pentru mentorii săi. Cartea este una de o complexitate demnă de admirat, care dezvăluie culisele creației și aduce în atenția cititorilor adepți locali ai artelor de toate felurile. 

Serata culturală ELSTAR cu numărul 92 s-a dovedit a fi de mare succes, spațiul dedicat fiind chiar neîncăpător pentru câmpinenii însetați de artă și timp de calitate. 

 

Alexia Bordei