De Ziua Culturii Naționale, poetul "nepereche" Mihai Eminescu a fost omagiat la Casa Tineretului.

Cultural (Categoria articolului)

15 Ianuarie este Ziua Culturii Naționale… Adică, precum 1 Decembrie sau 24 Ianuarie, e ziua aia când toată lumea își aduce aminte ce oameni de valoare are Romania și ce mândri suntem de țara noastră. Pe 15 Ianuarie evident, toată lumea își aduce aminte de marele Mihai Eminescu. Un share la o poezie pe Facebook, câteva cuvinte de admirație pentru opera sa și așa am sărbătorit "Ziua Culturii" și anul ăstă. Există însă și persoane care aleg să cinstească această zi cum se cuvine, în sala unei instituții de cultură, fie ca spectatori, fie lucrând pe scenă cu gândul de a omagia opera marelui poet și în același timp cu dorința de a încânta publicul.

La Casa Tineretului am avut ocazia de a vedea pusă în scenă o dramatizare a celebrului poem "Luceafărul". După cum ne-au obișnuit cei de la Atelierul Actorului, protagoniștii spectacolului au urcat pe scenă cu emoție și cu bucuria carateristică, pe care orice artist o are în momentul când se află pe în fața spectatorilor. De această dată emoția a fost și mai mare, actorii având ocazia să aducă omagiu operei marelui poet național.

După cum spunea și afișul evenimentului, a fost un "spectacol dedicat poetului nepereche".

A fost într-adevăr o seară deosebită pentru cei prezenți, cuprinși de emoția transmisă de actori.

Astfel la Câmpina, Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită cum se cuvine, amintindu-ne de opera lui Mihai Eminescu, onorată de "Atelierul Actorului" printr-o reprezentație impecabilă.

 

Felix Precup