Florin Dochia - Elegii pe strada mea, un alt eveniment cultural marca Librăria Elstrar 

Cultural (Categoria articolului)

 

Vineri, 17 noiembrie, a avut loc un alt moment cultural de succes în cadrul Librăriei ELSTAR. Evenimentul cu numărul 80 a îndreptat atenția câmpinenilor spre creația lui Florin Dochia numită “Elegii de pe strada mea”. Amfitrionul evenimentului, Codruț Constantinescu, a fost alături de artist venind cu cuvinte de laudă pentru munca sa din ultimii ani și pentru creația cu care a venit în fața celor prezenți. A precizat de asemenea faptul că Florin Dochia este un stâlp al seratelor culturale din Câmpina și i-a apreciat felul tânăr de a fi, indiferent de vârstă. 

Florin Dochia, autorul cărții, și-a adus aminte de debutul său în domeniul literaturii, moment în care creația a început să curgă și nu s-a mai oprit. Volumul cuprinde toate elegiile sale, fiind și ediția definitivă a cărții. Prezentând viața autorului, cartea poartă cititorii prin locurile în care a fost acesta și prezintă chiar și conflictele sale interioare, trăite de-a lungul vieții. Poeziile au scopul de a transmite o anumită vibrație, acest fapt având o mare importanță pentru autor, acesta folosindu-se de muzicalitate și ritm pentru a crea sentimentul trist și melancolic, tipic pentru o elegie. Procesul de creație a volumului a fost pentru Florin Dochia și un moment perfect pentru a experimenta. Așadar, acest volum de elegii aduce și elemente de noutate în opera artistului. Astfel, volumul de poezie “Elegii de pe strada mea” îl prezintă pe însuși autorul, așa cum a menționat chiar el “Acolo este viața mea, viața spiritului meu”. 

În final evenimentului, publicul s-a bucurat de un timp liniștit, dedicat discuțiilor cu prietenii, degustatului de prăjituri și nu în ultimul rând, autografelor din partea autorului Florin Dochia. 

 

Alexia Bordei