Trupa câmpineană Familia Jeff a lansat prima piesă de pe viitorul album  

Cultural (Categoria articolului)

 

Pe 9 noiembrie, trupa de rock din Câmpina, Familia Jeff, a lansat piesa “Aya-9”, împreună cu un lyric video.

Piesa poate fi ascultată pe YouTube: https://youtu.be/tZCp1qL_soU

“Aya-9” este o piesă manifest, ce vine să ofere un imbold în depășirea obstacolelor, chiar dacă zici "hoopa-șa" când te ridici să pornești la drum.

Piesa se referă la o versiune nouă a ta, ce nu se oprește după un eșec sau două, chiar dacă ai impresia sau convingerea că toate ușile s-au închis. “Aya-9” vine și îți mută atenția spre o nouă perspectivă, pentru că este despre pasiune și puterea pe care le găsești în tine, chiar și atunci când crezi că nu mai ai de unde.

Vocalista trupei Familia Jeff, Laura Șincă, ne-a povestit puțin despre inspirația din spatele piesei:

“Procesul compunerii piesei o descrie perfect: instrumentalul piesei era pe masă de ceva timp, a venit pandemia și ne-a cam dat shut down, din multe puncte de vedere.

S-a închis și la non-stop... adică s-a instalat blocajul creativ. Nu am găsit versurile potrivite timp de 2 ani. Tot ce scriam părea departe de adevăr. Am resimțit și disperare, și tristețe, și dezamăgire; presiunea externă că trebuie terminată piesa, presiunea internă că nu mai sunt în stare să scriu nici măcar o strofă. Apoi am realizat ceva. Că pot scrie fix despre inabilitatea de a mai scrie. Să mă încurajez singură  și poate să dau și altora din curajul găsit.

Și am regăsit refugiul în rock'n'roll, și în cântat cu forță despre cum nu mai fug, ci vin și caut ce vreau și ofer ce am.” – Laura Șincă

 

Trupa Familia Jeff a susținut un “comeback concert” în București - Echoes Haus în aceeași zi, unde a dezvăluit mai multe detalii despre următorul material pe care îl vor lansa. “Aya-9” și “Remorca” sunt piese incluse în setlist-ul lor actual pentru concertele live, și vor putea fi ascultate, împreună cu alte piese ce sunt în lucru, pe viitorul EP.

 

Cosmin Stoican