Simona Darie şi Costache Darie medaliaţi cu bronz la campionatele naţionale de Bridge

Actualitate (Categoria articolului)

Simona Darie şi Costache Darie medaliaţi cu bronz la campionatele naţionale de Bridge

 

“Universitatea Politehnică din Bucureşti” s-a dovedit încă o dată gazdă primitoare, oferind condiţii propice desfăşurării evenimentelor majore din programul competiţional al “Federaţiei Române de Bridge”.

Pe 26 şi 27 ianuarie, elita bridgeului românesc a concurat pentru un loc pe podium la campionatul naţional de perechi în sistemul de scor Butler.

În acest an, perechea câmpineană a soţilor Simona şi Costache Darie, revenind în forţă şi călcând cu dreptul în anul nou competiţional, a reuşit să devanseze perechi cu statut greu şi medalii la campionatele europene şi mondiale, clasându-se după 2 zile de competiţie acerbă pe un mult onorabil loc 3.

Pe locul întâi s-a clasat perechea formată din Marius Briciu şi Gheorghe Şerpoi, vicecampioni fiind Horia Georgescu şi Cornel Teodorescu.

Nu ne rămâne decât să le urăm un an competiţional cât mai încărcat de titluri şi medalii, iar elevilor de la “Colegiul Naţional Nicolae Grigorescu” le facem cunoscut încă o dată că unii din profesorii lor de acolo excelează sau au excelat în diferite domenii, iar Doamna Profesoară Simona Darie le poate fi un exemplu de urmat şi-un îndrumător de calibru într-un sport al minţii de al cărui nume aproape toţi elevii nu au habar, în vreme ce cu decenii în urmă jumătate din elevii liceului erau iniţiaţi în tainele lui.

Pozele sunt preluate de pe site-ul “Federaţiei Româna de Bridge”, în imagini îi vedem pe campionii noştri, Simona şi Costache Darie, atât în timpul competiţiei, cât şi la festivitatea de premiere primind trofeele de la multipla campioană Marina Stegăroiu.

Campionii noştri?… Ei activează la un club din oraşul Sfântul Gheorghe, pentru că la clubul din Ploieşti activitatea a cam încetat, iar clubul de la Câmpina e desfiinţat aproape două decenii din lipsă de spaţiu şi iniţiativă.

 

Dan Precup