Irina Mihaela Nistor îl acuză pe primarul Moldoveanu că îi blochează campania de strângere de semnături

POLITIC (Categoria articolului)

 

 

Într-o declarație publică făcută prin intermediul paginii sale de Facebook, Irina Mihaela Nistor, candidatul PSD la Primăria Câmpina, îl acuză pe primarul Alin Moldoveanu că nu îi aprobă cererea privind amplasarea pe domeniul public a unui cort destinat strângerii de semnături necesare depunerii candidaturii. Candidatul PSD afirmă că au trecut deja 15 zile de când cererea a fost depusă la Primăria Câmpina, ea rămânând fără răspuns, în ciuda faptului că din punct de vedere legal suntem în perioadă electorală și cei care vor să candideze pot strânge semnături încă de pe 16 martie.

În declarația înregistrată, postată pe pagina personală de Facebook, Irina Mihaela Nistor a declarat: “În Primăria Câmpina își are acum biroul cineva care nu are niciun respect pentru democrație și alegeri: primarul Alin Moldoveanu. Deși a început perioada electorală și încă de pe 16 martie se pot strânge semnături pentru candidaturile locale, el refuză să îmi aprobe amplasarea unui cort pentru strângerea de semnături. Au trecut deja 14 zile de când am făcut cererea. Oare câte zile îi ia să semneze o foaie? Îi transmit pe această cale că există o vorbă plină de adevăr în popor: de ce ți-e frică nu scapi. Știu că îi e teamă de candidatura mea și face tot posibilul să-mi pună bețe în roate, dar de mine nu va scăpa.”

Merită menționat faptul că, în ciuda începerii perioadei electorale și apropierii cu pași repezi a zilei de votare (9 iunie), puțini sunt cei care au început activitățile electorale, inclusiv cea de strângere de semnături. Deși în multe alte orașe ale țării există multiple corturi destinate strângerii de semnături și chiar afișaj electoral, acestea lipsesc aproape cu desăvârșire la Câmpina. Nu știm deocamdată dacă acest lucru se întâmplă din lipsa de inițiativă a partidelor și candidaților sau ca urmare a opoziției Primăriei Câmpina, instituția lăsând fără răspuns cererile venite din partea competitorilor politici.