1000 de câmpineni au răspuns la sondajul de opinie realizat de CURS la comanda PSD Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

 

55% dintre cei 1000 de câmpineni care au participat la sondajul C.U.R.S. realizat la inițiativa organizației municipale Câmpina a Partidului Social Democrat, au răspuns NU la întrebarea DUMNEAVOASTRĂ SUNTEȚI DE ACORD CU CONSTRUCȚIA ACESTUI PASAJ SUBTERAN?

În perioada 9 – 17 august 2022, la nivelul municipiului Câmpina a fost realilzat un sondaj de opinie ce a avut ca scop aflarea părerii câmpinenilor cu privire la presupusul pasaj subterant ce se dorește a fi inclus în PUZ-ul orașului.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 1000 persoane, în vârstă de 18 ani și peste și are o marjă de eroare la nivelul întregului eșantion de +/- 3% la un nivel de încredere de 95%.

Metoda de culegere a datelor a fost FAȚĂ-ÎN-FAȚĂ, la domiciliul repondenților.

În cadrul unei conferințe de presă, organizată marți la sediul PSD Câmpina, președintele organizației, Dan Ioan Mușat a făcut public rezultatul acestui sondaj. 

Deși nu are valoare juridică, acest sondaj vine în sprijinul deciziei consilierilor PSD de a nu participa la consultarea cu formațiunile politice reprezentate în Consiliul Local, inițiată de primarul Alin Moldoveanu și de a vota NU în cadrul ședinței de consiliul local, când va fi inclus actualul PUZ pe ordinea de zi. 

Cele trei întrebări la care câmpinenii au fost rugați să răspundă au fost:

1.        AȚI AUZIT DE INTENȚIA PRIMARULUI DE A CONSTRUI UN PASAJ SUBTERAN ÎN CENTRUL MUNICIPIULUI CÂMPINA?

2.        DUMNEAVOASTRĂ PERSONAL SUNTEȚI DE ACORD CU CONSTRUCȚIA ACESTUI PASAJ SUBTERAN?

3.    CONSIDERAȚI CĂ AR TREBUI CONVOCAT UN REFERENDUM LOCAL ÎN CARE CETĂȚENII SĂ FIE CHEMAȚI LA URNE SĂ ÎȘI EXPRIME PĂREREA CU PRIVIRE LA REALIZAREA UNUI PASAJ SUBTERAN  ÎN CENTRUL MUNICIPIULUI CÂMPINA?

 Răspunsurile cetățenilor au fost următoarele:

o   90% dintre câmpineni au auzit de intenția primarului de face un pasaj subteran în centrul municipiului Câmpina

o   5% dintre câmpineni nu au auzit de intenția primarului de face un pasaj subteran în centrul municipiului Câmpina

o   1% nu au răspuns

 

o   55% dintre câmpineni nu sunt de acord cu construcția acestui pasaj subteran

o   34% dintre câmpineni sunt de acord cu construcția acestui pasaj subteran

o   11% nu au răspuns

 

o   52% dintre câmpineni consideră că DA, este necesar un referendum local

o   34% dintre câmpineni consideră că NU, nu este necesar un referendum local

o   14% nu au răspuns.

 

Reprezentanții Partidului Social Democrat prezenți la conferința de presă, președintele Dan Ioan Mușat și consilierul local Horațiu Zăgan au prezentat punctul de vedere al întregii formațiuni politice, afirmând că s-a votat în unanimitate în cadrul partidului neparticiparea la consultarea cu autoritățile programată pe 25 august, la ora 10.00, motivând că primarul a avut nenumărate ocazii să asculte punctul lor de vedere și de fiecare dată a preferat să părăsească sala de ședințe. Acesta este și motivul pentru care răspunsul PSD va fi unul în scris, cum a solicitat însuși primarul, sub forma unei adrese căreia îi va fi atașat și rezultatul acestui sondaj de opinie.