10 permise reținute și sancțiuni în valoare de 11.455 de lei, într-o acțiune de tip BLITZ la Câmpina și Bănești

Actualitate (Categoria articolului)

39 de sancțiuni contravenționale pentru abaterile constatate în trafic și 10 permise de conducere au fost reținute de polițiști rutieri din cadrul Poliției municipiului Câmpina, care au desfășurat o acțiune de tip BLITZ pe raza de competență, dar și pe raza localității Bănești, la data de 25 ianuarie a.c., în intervalul orar 7.00-9.30

Obiectivele polițiștilor rutieri au fost:

Combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Combaterea consumului de băuturi alcoolice la volan.

Respectarea legislaţiei rutiere privind neacordarea de prioritate de trecere a  pietonilor, a autovehiculelor care au acest drept.

 

Astfel, polițiștii au controlat 58 de autovehicule, au legitimat 63 de persoane și au efectuat 43 de testări cu aparatul etilotest.

Totodată, au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale, din care 9 pietonilor care au încălcat normele rutiere, 5 sancțiuni constând în neacordare prioritate pietoni și neacordare prioritate vehicule, iar 4 au fost aplicate conducătorilor auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

Valoarea totală a sancțiunilor este de 11.455 de lei.

De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere, patru pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, trei pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor care au acest drept, două pentru neacordarea priorității pietonilor și unul pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.