Știrile campineanul.ro din săptămâna 5 – 11 februarie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

Știrile campineanul.ro din săptămâna 5 – 11 februarie

 

 

Alertă epidemiologică! Zilnic, peste 100 de cazuri la Câmpina.

 

Simptome mai grave de la an la an ale virusului gripal. În România s-a instalat săptămâna trecută starea de alertă epidemiologică din cauza gripei, după ce, în decurs de trei săptămâni, cazurile de îmbolnăvire au fost în creștere. Județul Prahova este printre cele mai afectate din țară, după București și Cluj. În momentul de față, la Spitalul Municipal Câmpina, se află internate zilnic peste 100 de persoane care prezintă simptomatologie gripală. Spitalul a redus perioada de vizitare a bolnavilor la doar o singură oră pe zi, iar vizitatorii sunt rugați să vină câte unul purtând masca de protecție. 

De asemenea, Inspectoratul Școlar Prahova a transmis tuturor unităților de învățământ din județ o serie de măsuri de prevenire a răspândirii virusului gripal, printre care: triajul zilnic în colectivitățile școlare, informarea părinților aerisirea periodică a încăperilor, respectarea etichetei tusei și strănutului, utilizarea de bastiste de unică folosință.

 

Incendiu la Scorțeni. Un barbat a fost găsit carbonizat.

În dimineața zilei de marți, 6 februarie, pompierii câmpineni au intervenit în cazul unui incendiu produs la o casă situată în localitatea Scorțeni. Incendiul s-a manifestat generalizat la o locuință, pe o suprafață de aproximativ 80 mp și la o a doua locuință, pe o suprafață de aproximativ 30 mp. Din nefericire, a fost găsit trupul carbonizat al unui bărbat în vârstă de 79 ani. Pompierii au stabilit faptul că incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza coșului de fum neprotejat termic față de materiale combustibile din preajmă și au transmis populației să respecte o serie de reguli pentru evitarea unor astfel de tragedii

-       coşurile, burlanele şi canalele vor fi curăţate obligatoriu cel puţin o dată pe an;

-       în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care scânteile să se răspândească şi să constituie surse de aprindere;

-       coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.

 Demisia conducerii CJ Prahova

În cadrul unei conferințe de presă desfășurată luni, 5 ianuarie, Partidul Câmpina Curată, prin vocea președintelui Rudolf Leica, a cerut demisia Președintelui Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a vicepreședintetului Dumitru Tudone și a Administratorului Public al județului, Anna Maria Vasile. Aceștia sunt vizați într-un dosar de mare corupție, deschis de Direcția Naționată Anticorupție și îl are în centrul atenției pe fostul lider PNL Prahova, demisionar acum din toate funcțiile pe care le deținea în Partidul Național Liberar. Alături de el mai sunt vizați și sora și cumnatul său, prin intermediul cărora se pare că ar fi fost solicitată mita pentru care a a fost demarată ancheta în care este cercetat.

 

UNDE au dispărut 900.000 euro din declarația de avere a primarului Alin Moldoveanu?

 

Aceasta este întrebarea pe care liderul Câmpina Curată, Rudolf Leica o adresează primarulul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Conform spuselor lui Rudolf Leica, în perioada 2012 – 2021 în declarațiile de avere ale lui Alin Moldoveanu, primar al comunei Poiana Câmpina și ulterior al municipiului Câmpina, există mai multe neconcordanțe cu privire la averea declarată de acesta. Pe lângă terenuri și mașini care apar și dispar din declarațiile făcute de edil de-a lungul anilor, suma de aproximativ 900.000 de euro, încasată de primar după vânzarea unor terenuri în 2013 și 2014, dispar complet din declarațiile depuse între anii 2015 până în present. Toate acestea trebuie să fie analizate și sancționate de către Agenția Națională de Integritate, potrivit legii, a concluzionat Rudolf Leica.

 

14.000.000 lei – PREȚUL INCOMPETENȚEI Administrației Moldoveanu – Dobre - Prună 

Declarația de presă a Partidului Câmpina Curată a readus în atenția publică un alt subiect pe care publicația noastră l-a semnalat încă de la aprobarea în ședința de Consiliu Local din data 15 ianuarie, a Listei Provizorii de investiții, când primarul Alin Moldoveanu a cerut consilierilor locali „semnarea unui cec în alb”. Practic, 14 milioane de lei vor fi plătiți din Bugetul Municipiului Câmpina pentru încapacitatea administrației Moldoveanu – Dobre – Prună de a termina proiectele pe fonduri europene, ce aveau dată de finalizare decembrie 2023. Detalii complete despre acest subiect, puteți găsi accesând site-ul câmpineanul.ro și paginile noastre de social media.

 

 

Program de lucru mai scurt la casele de bilete din gara Câmpina

Momentan, casele de bilete din Câmpina au program permanent de lucru, însă din luna martie se va trece la un program mai scurt, ce nu va acoperi întreg programul trenurilor. Conform programului CFR Călători în lunile ianuarie, februarie, iunie, iulie, august și decembrie casele de bilete din Gara Câmpina funcționează non-stop. Există însă și 6 luni din anul 2024 în care casele de bilete vor funcționa după un program mai scurt, mai exact, în lunile martie, aprilie, mai, septembrie, octombrie și noiembrie, călătorii își vor putea procura bilete de la ghișeu doar între orele 06:00 și 18:30.

Mai multe detalii pe site-ul cfrcalatori.ro

 

 

SPORT

Amical: Sportul Câmpina - HM Junior Câmpina 

Pe Stadionul “Rafinăria Steaua Română” s-au întâlnit Sportul Câmpina și echipa de U19 a HM Junior, pentru un nou meci de pregătire a returului de sezon.

Cele două echipe au disputat un meci plăcut spectatorilor, cu un ritm rapid de joc și multe ocazii de ambele părți. Sportul Câmpina a scăpat în primele 45 de minute fără gol primit, însă în repriza a doua, toate cele 3 goluri ale partidei, au fost marcate în poarta lor. HM Junior Câmpina s-a impus cu 3-0, demonstrând din nou că tinerii jucători câmpineni ar face față fără probleme în ligile de seniori.

 

În acest weekend s-au mai disputat alte două amicale ce au vizat echipele din Câmpina:

 

CS Câmpina - ACS DP Cornu 4-3

Viitorul Cosminele - FC Muscelul Câmpina 5-2

 

Fotbal feminin la Câmpina.

Duminică, 11 Februarie a avut loc un eveniment sportiv destul de rar pentru Câmpina, un meci de fotbal feminin disputat între AS Viitorul Comarnic și ACS Kids Tâmpa Brașov.  Cele două echipe au jucat 3 reprize a câte 30 de minute, la finalul cărora scorul a fost 5-0 pentru Kids Tâmpa. Scorul contează mai puțin, mai important este faptul că acest meci a avut loc și că fotbalul feminin în Prahova este în plină ascensiune.