Stirile campineanul.ro din săptămâna 6 – 12 mai

Știri...să știi! (Categoria articolului)

Stirile campineanul.ro din săptămâna 6 – 12 mai

 

2 ani de campineanul.ro

Pe 10 mai campineanul.ro a împlinit doi ani de când a intrat în casele câmpienilor. Aniversarea a fost o ocazie excelentă pentru a ne reîntâlni cu prieteni și colaboratori ai ziarului nostru, care au făcut astfel cunoștință cu întreaga redacție. Cu toții am petrecut împreună o seară perfectă, într-o atmosferă de sărbătoare

 

Zeci de credincioși au participat la praznicul Izvorului Tămăduirii

În fiecare an, în vinerea de după Paște, sfinții părinți au decis prăznuirea Izvorului Tămăduirii, o sărbătoare închinată Maicii Domnului Conform tradiției, de Izvorul Tămăduirii, se săvârșește în curtea bisericii, slujba constând în sfințirea apei, numită și Agheasma Mică. Preoții ies din biserică purtând lumânări în mână însoțiți de Sfânta Evanghelie, prapurul ce înfățișează Învierea Domnului și Icoana Izvorului Tămăduirii. Și la Câmpina, după citirea Evangheliei, preoții au sfinți apa din sticle sau butoaie, apoi enoriașii au primit din această apă pentru casă. 

 

Ziua Regalității la Elstar

Serata culturală ELSTAR cu numărul 95 a marcat un eveniment important din istoria României, 10 mai Ziua Regalității. Evenimentul, puțin diferit de tipicele lansări de carte, l-a avut în centrul atenției pe istoricul Daniel Alin Ciupală care s-a aflat pentru a 3-a oară la Seratele culturale Elstar. În seara de joi, domnul Ciupală a prezentat, într-o manieră inedită, unică și nemaiauzită povești despre cei patru regi pe care i-a avut România, prezentând, totodată, o țară mai așezată, cuminte și inteligentă.  Această seară a dovedit că istoria este o poveste, considerată de greci o artă, nu o știință, care a adus în Librăria Elstar pasionați de cultură și căutători de adevăr.

 

Natura s-a dezlănțuit în mai multe localiltăți din Prahova

Mai multe zone din țară s-au aflat pe parcursul zilei de 7 mai sub cod galben de vreme severă. Între aceste zone s-a numărat și Județul Prahova, unde ploile abundente, descărcările electrice și grindina au creat probleme serioase în mai multe localități. În comuna Vâlcănești hazardul a început încă din prima zi de Paște, când o ploaie abundentă a transformat străzile comunei în râuri. 3 mașini au fost luate de viitură, iar grindina ce s-a revărsat peste străzile comunei a măsurat chiar și 10 cm. Nici Sinaia nu a scăpat de furia naturii. În celebra stațiune de pe Valea Prahovei a fost rupere de nori. A plouat atât de tare, încât străzile orașului au fost acoperite de un strat gros grindină și mai multe zone au fost inundate, îngreunând traficul de pe DN1. În Câmpina, din fericire, nu au fost incidente grave, însă după doar câteva minute de ploaie, străzile orașului s-au umplut de apă devenind greu practicabile.

 

 

SPORT

Liga A Prahova etapa 27: CS Câmpina - AFC Bănești-Urleta

 

Un derby local ce de-a lungul timpului a stârnit multe emoții și ambiții și-a derulat un nou episod pe terenul sintetic de la Petrol. A fost un meci deosebit deoarece s-a jucat în condiții speciale, pe un teren îmbibat de apă. Meciul s-a jucat pe o ploaie torențială, motiv pentru care partida a fost și mai dificilă pentru cele două echipe. Nu s-a marcat niciun gol în acest meci însă nu au lipsit ocaziile de poartă, ambele echipe ratând oportunități importante de a deschide scorul. Cel mai tensionat moment al partidei a avut loc în prima repriză, la un duel în careul câmpinenilor la care jucătorii din Bănești și fanii acestora au cerut acordarea unui penalty, însă arbitrul nu a acordat penalty pentru oaspeți. Cele două rivale au terminat la egalitate, 0-0, scor ce nu-i ajută pe câmpineni care sunt vecini de clasament cu AFC Bănești-Urleta, la o diferență de 3 puncte. a