Știrile campineanul.ro din săptămâna 15 – 22 aprilie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

 

La Câmpina, mai mulți alegători decât populație

 

În România orice este posibil și chiar dacă ne convingem de asta în cotidianul fiecăruia, câteodată ne dorim să ne mai și înșelăm. Mai ales atunci când este vorba despre autoritățile statului. Cea mai recentă dintre „realizările” celor pe care îi plătim din taxe și impozite vine, chiar în prag de alegeri, de la Autoritatea Electorală Permanentă. Conform graficului prezentat în Registrul Electoral, pe circumscripții, valabil la data de 17 aprilie 2024, la Câmpina sunt așteptați anul acesta la urne 29.666 alegători. Asta în condițiile în care, potrivit datelor ultimului recensământ, municipiul nostru numără doar 28.993 locuitori, inclusiv cei sub 18 ani. Câmpina nu este însă singura localitate unde se întâmplă ca numărul persoanelor cu drept de vot să fie mai mare decât numărul locuitorilor, iar singura explicație este că recensământul realizat în urmă cu 3 ani nu a fost un experiment tocmai reușit.

 

“Cum se face”, la Câmpina

Într-o seară de joi ploioasă și friguroasă, câmpinenii au aflat “Cum se face” teatru, sau ce pot face 5 actori cu o coadă de mătură, alegând să meargă la teatru,în sala de spectacole de la Casa Tineretului. “Cum se face”, comedia propusă de Teatrul Metronom câmpinenilor, este o poveste inspirată din fapte reale, care ne arată într-un mod comic dar pe alocuri și trist viața din culisele unui spectacol de teatru. “Cum se face” este prima piesă de teatru scrisă și regizată de Octavian Strunilă,  spectacol ce se joacă de 5 ani având peste 500 de reprezentații în multe orașe din țară, Franța, Belgia și Germania. După aproape două ore de râsete și voie bună într-o sală arhiplină, câmpinenii i-au răsplătit pe cei 5 actori cu minute în șir de aplauze.

 

Ana Blandiana la Serata Elstar cu numărul 93

 

O altă serată culturală marca librăria ELSTAR adus-o în zona noastră pe celebra scriitoare Ana Blandiana, pentru lansarea propriei sale cărți numită „Mai mult ca trecutul Jurnal 31 august 1988 12 decembrie 1989”. Anticipându-se un public numeros, serata culturală cu numărul 93 a avut loc la Galeria Colecțiilor Etnografice din comuna Brebu, librăria ELSTAR fiind neîncăpătoare pentru un eveniment de o așa amploare. Cu toate acestea, nici spațiul respectiv nu a fost îndeajuns, unii oameni ajungând să urmărească evenimentul din holul clădirii, dornici cu adevărat să o cunoască pe scriitoare.  Jurnalul, lansat vineri este o lucrare a celebrei scriitoare, ținut în urma frustrărilor care o încercau în perioada permergătoare Revoluției din 1989. Sentimentele unei autoare private de libertate, reacția colegilor săi la cele întâmplate dar și evenimente cotidiene ale vieții de atunci ies la iveală și parcă sunt retrăite de cei care îl citesc.

 

Pastila de Sănătate – Regula celor 8 ore

Există o regulă destul de simplă, dar extrem de importantă, care contribuie la o viață echilibrată și sănătoasă. Ce este "Regula celor 8 ore pe zi" și cum trebuie pusă în aplicare, aflăm la Pastila de Sănătate de la Irina Vișan.

 

SPORT

Cupa Muscel, ediția a X-a

Chiar dacă vremea a fost destul de neprietenoasă, zeci de elevi care învață la școlile și liceele din municipiul Câmpina s-au înscris la una dintre probele propuse de organizatori pentru ediția cu numărul X a Cupei Muscel. Cei aproape 200 de participanți au concurat la probele de cros, fotbal, baschet sau tenis de camp, desfășurate în Parcul Soceram, cu toții obținând premii în bani, diplome și trofee de la organiatorii evenimentului.