8 iunie – Ziua Internațională a Prietenilor Buni

Lifestyle (Categoria articolului)

 

 

Nu există ierni fără zăpadă, primăveri fără soare și nici fericire fără prieteni. – proverb coreean

 

Data de 8 iunie marchează Ziua Internațională a prietenilor buni. Ce putem face astăzi alături de prietenii nostri buni pentru a le arăta cât de importanți sunt pentru noi?

 

Să le dedicăm puțin din timpul nostru.

Cel mai valoros cadou pe care îl putem oferi în viață este, fără doar și poate…timpul. Viața înseamnă puține momente de răgaz, iar atunci când suntem în mod constant pe fugă, timpul poate trece pe nesimțite până să reușim să ne întâlnim cu prietenii. Planificarea unei reuniuni este cel mai frumos mod de a le demonstra prietenilor că ne gândim la ei. De la o plimbare simplă, o ieșire la cafea, până la planificarea unei zile întregi petrecute la spa, indiferent ce decidem să facem, puțin timp agreabil petrecut împreună este un mod excelent de a crea noi amintiri.  

Să depănăm amintiri împreună.

Dacă avem de mult timp un grup strâns de prieteni, cu siguranță ne-am creat o mulțime de amintiri împreună. De Ziua Internațională a Prietenilor Buni ne putem surprinde prietenii cu o călătorie în timp, care să ne permită să ne amintim momentele frumoase petrecute împreună. Putem crea un colaj cu poze vechi sau chiar și un montaj video care să surprindă clipele de neuitat petrecute împreună. 

Să îi sunăm.

Având în vedere că majoritatea dintre noi interacționează cu prietenii pe rețelele de socializare sau folosind o aplicație de mesagerie, s-ar putea să fi trecut săptămâni sau chiar luni de când ne-am auzit ultima dată la telefon cu unii prieteni buni. Astăzi, ia telefonul în mână și sună-i. Este surprinzător cât de înduioșător poate fi să auzi vocea unui bun prieten, dacă a trecut ceva timp de când nu ați mai vorbit, mai ales dacă locuiește departe. Uneori, o conversație agreabilă este tot ce ți-ai putea dori pentru a transforma o zi banală într-una de neuitat!  

Să le oferim daruri.

Ziua Internațională a Prieteniei s-a celebrat inițial în anii '30, ca sărbătoare comercială (Hallmark), ocazie cu care oamenii obișnuiau să își trimită felicitări sau mici cadouri care să le amintească de relația lor de prietenie. După un timp, ideea a fost dată uitării aproape complet, până când a fost reintrodusă la sfârșitul anilor '50 de către World Friendship Crusade, iar apoi, în mod oficial, de către ONU. Cu toate acestea, intenția de a-ți surprinde prietenii cu un cadou, o felicitare sau un gest este în continuare un mod inspirat de a marca această zi. Nu trebuie să fie ceva scump sau sofisticat. Ar putea fi o melodie sau chiar un playlist cu piese care știi că le plac, le poți trimite (sau chiar livra personal) un desert preferat, poți distribui pe rețelele de socializare fotografiile preferate alături de ei, însoțite de un mesaj plin de semnificație.  

 

Cel mai important însă este să încercăm să păstrăm viu spiritul prieteniei pe tot parcursul anului, nu doar în zilele de sărbătoate. Prietenii buni sunt de neprețuit, așadar, ar trebui să ne comportăm de parcă Ziua Internațională a Prietenilor Buni ar fi zilnic! Să nu uitam să îi sunăm, să le sărbătorim realizările, să îi întrebăm ce mai fac și să le ascultăm răspunsurile. Cu cât investim mai mult într-o prietenie, cu atât va fi mai trainică și, inevitabil, mai puternică.  

LA MULȚI ANI, prieteni buni!