Săptămâna 27 noiembrie - 3 decembrie la Știrile campineanul.ro

Știri...să știi! (Categoria articolului)

Stirile campineanul.ro – Săptămâna 27 nov – 3 dec

 

1 Decembrie la Câmpina

 

Sute de câmpineni au sărbătorit Ziua Națională la ceremonia solemnă de la monumentul Eroilor câmpineni din Războiul de Întregire. 

Ceremonia a început cu intonarea imnului național și un scurt serviciu religios oficiat de un sobor de preoți câmpineni, după care au urmat alocuțiunile oficialităților. prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu a dat citire mesajului de Ziua Națională transmis tuturor românilor de către premierul Marcel Ciolacu. 

Reprezentanții forțelor de ordine, oficialitățile, partidele politice, reprezentanți ai Spitalului Municipal Câmpina și ai Spitalului de Psihiatrie Voila, cadre militare în rezervă și în retragere, elevi și profesori de la toate școlile și liceele din Câmpina, dar și mai multe asociații din oraș au depus coroane la monumentul soldatului. 

Ceremonia s-a încheiat cu o scurtă paradă militară.

 

Câmpina s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare!

 

Păstrând tradiția de zeci de ani, Câmpina s-a umplut de culoare și lumini, iar colindele au răsunat pentru prima dată în Parcul “Regele Mihai I” în seara de Sf. Andrei. Ca și în anii trecuți Parcul “Regele Mihai I” și Parcul Milia au fost decorate cu diferite figurine și elemente tematice sărbătorii Crăciunului. S-au folosit în mare parte decorațiunile rămase din anii trecuți, dar iluminatul festiv este mai sărac și mai puțin extins. Este însă e bine să există totuși.

 

Ediție specială a emisiunii 25’

 

Ediția din această săptămână a emisiunii 25’ este una cu totul specială. Cele mai potrivite persoane care pot vorbi despre mândria de a fi român sunt cu siguranță sportivii, care deși au cunoscut toate lipsurile și dificultățile din România, au ales să-și reprezinte țara cu demnitate în lumea întreagă. Această ediție a emisiunii 25’ este dedicată sportivilor și antrenorilor din Câmpina care au reprezentat România la diferite competiții internaționale în anul 2023. Andreea Lungu, Paula Rosenauer, Mihaela Marin, Karina Chițu, Daniel Hagianu și Liviu Dochia, ne vorbesc despre mândria, onoarea, privilegiul, dar și despre emoțiile pe care le simt când poartă cu cinste tricolorul prin toată lumea, reușind performanțe cu care toți românii se pot mândri. 

 

Civis Dixit – Ce înseamnă pentru câmpineni 1 Dcembrie

Decembrie nu este doar o dată în calendar, este o amintire vie a momentului când România și-a câștigat independența și a devenit un stat suveran. Această zi marchează nu doar un eveniment istoric, ci și un angajament profund față de libertate, unitate și identitate națională. Ce știu câmpinenii despre Ziua Națională, aflați în ediția din această săptămână a emisiunii Civis Dixit.

 

 

 

SPORT

CS Câmpina a câștigat Cupa 1 Decembrie la handbal. 

 

Tinerele handbaliste de a antrenate de Denisa Toma și Daniel Vasile au câștigat chiar de Ziua Națională a României, Cupa 1 Decembrie la Handbal, organizată de clubul Sportiv Câmpina la Sala Colegiului “Național Nicolae Grigorescu”. Zeci de copii și părinți au sărbătorit Ziua Națională prin sport, participând la un regal handbalistic în care au putut urmări nu mai puțin de 10 ore de handbal de mare calitate pe parcursul a două zile. CS Câmpina a reușit să învingă în finala turneului pe CSS Transilvania Brașov, ambele echipe venind din postura de câștigătoare de grupă și neînvinse până în finală.

 

Team Green a câștigat Liga Muscel la minifotbal! 

 

Sezonul cu numărul 8 al Ligii Muscel, competiția seniorilor pasionați de fotbal, a ajuns la final. A fost un sezon de mare luptă, echilibrat, plin de surprize, în care bătălia pentru titlu s-a dus până în penultima etapă. 

Team Green este marea câștigătoare, după ce a reușit un retur perfect, reușind să recupereze deficitul de puncte față de liderul competiției, izbutind să devanseze în final pe Real și Energia Breaza, echipele cu care s-a luptat pentru titlul de campioană. Verzii au câștigat titlul în ultima etapă, înainte de finalul competiției, atunci când i-au învins pe ce cei de la Energia cu 4-1, iar Portocala Mecanică s-a impus în derby-ul cu tradiționala rivală, Real cu scorul de 4-2, astfel niciuna dintre candidatele la titlu nu au mai putut trece peste Team Green în clasament. 

 

Liga A Prahova

În Liga A Prahova a luat startul și CS Câmpina, echipă văzută favorită la promovare. Din păcate pentru câmpineni, retragerea sprijinului financiar din partea Consiliului Local și accidentările au făcut ca echipa condusă de Claudiu Dumitrescu să aibă un tur de campionat nereușit. CS Câmpina a terminat turul de campionat pe locul 7 cu 28 de puncte. Liga este condusă de CSO Boldești-Scăeni care este la egalitate de puncte cu CSO Băicoi (48 puncte), podiumul fiind completat de CSO Teleajenul Vălenii de Munte (43 puncte). Ultimul loc este ocupat de CS Unirea Urlați, care nu a obținut niciun punct.

Super Liga B

Chiar dacă nicio echipă din Câmpina nu evolueazä în această ligă, competiția prezintă mult interes printre fanii fotbalului prahovean, mai ales pentru că multe echipe de tradiție evoluează în acest eșalon. Superliga B este condusă de Tineretul Gura Vitioarei (43 puncte) echipă ce a obținut un avantaj notabil față de restul echipelor de pe podium,

 

Superliga B1 Nord

Liga VI din Prahova este împărțită în 3 serii, Nord, Est și Vest. În seria Nord le regăsim pe FC Muscelul Câmpina și Sportul Câmpina.  FC Muscelul Câmpina este surpriza frumoasă a fotbalului câmpinean, o gașcă de prieteni ce au pornit la drum anul trecut a reușit să depășească toate așteptările și să termine turul pe locul 2.

 

Liga B Prahova

Ultimul eșalon valoric din Prahova, este de asemenea împărțit în două serii Nord și Est. Această ligă este destinată mai mult echipelor nou înființate sau cu bugete foarte mici. Seria Nord este condusă de AS Podenii Vechi (28) urmată pe podium de ACS Victoria Olteni (25) și ACS Avântul Bertea (22).

 

VREMEA

În această săptămână minimele vor ajunge până la -5 grade în timp ce maximele vor atinge 4-5 grade C. Vom avea parte și de ninsori în mai multe zile, cu precădere luni și vineri.