Una dintre cele mai performante instalații de radiologie pentru uz veterinar din România se găseste și la Câmpina

Lifestyle (Categoria articolului)

De curând cabinetul Orthocare Medical Vet și-a deschis secția de Radiologie, secție care dispune de una dintre cele mai performante instalații de radiologie complet digitală pentru uz veterinar, asemănătoare cu cele din marile clinici din București. Echipamentul este unul de ultimă generație cu ajutorul căruia se pot obține radiografii de o calitate excepțională, fiind indispensabil în stabilirea unor diagnostice precise.

Cu ajutorul acestui sistem de radiologie complet digital nivelul de radiații la care pacientul este expus este foarte scăzut, pacientul încasând o doză de aproximativ 2 ori mai mică comparativ cu sistemele de radiologie anterioare care foloseau plăci fosforice și developare pe film radiologic.

Cu ajutorul softului integrat pentru uz veterinar, parametrii de lucru ai instalației sunt setați automat în funcție de specia și talia pacientului, astfel încât să se poată obține radiografii de calitate superioară la o doză cât mai mică de radiații absorbită de pacient.

La cabinetul Orthocare se poate obține, astfel, o radiografie în doar câteva secunde, iar medicul cu competențe în radiologie poate vizualiza și interpreta imaginea obținută pe loc, acest lucru fiind de un real ajutor în stabilirea unui diagnostic rapid, bazat pe date obiective.

Secția de radiologie este operațională din luna septembrie 2023, astfel investițiile făcute în modernizarea cabinetului veterinar atrag la Câmpina și pacienți din alte localități mai mari din împrejurimi, precum Ploiești, Brașov sau chiar București, datorită echipamentelor medicale care sunt în momentul de față printre cele mai moderne din țară.

În doar un an de existență Orthocare Medical Vet a reușit să aducă la Câmpina, pe lângă instalația performantă de radiologie veterinară și alte dotări moderne, comparabile cu cele din marile clinici veterinare din București, printre care amintim: ecograf, aparat de anestezie inhalatorie, monitor de funcții vitale, concentrator de oxigen, pompe automate pentru perfuzie (infuzomate), incubator pentru terapie intensivă, tensiometru de uz veterinar, dispozitiv cu ultrasunete pentru stomatologie, dar și cele mai performante analize de laborator în colaborare cu Synevovet.

 

Felix Precup