Marian Nistor câștigă la CNCD împotriva primarului Alin Moldoveanu. Primăria obligată să plătească o amendă de 2000 lei

Actualitate (Categoria articolului)

După ce a fost sancționat de Comisia de Disciplină din cadrul Primăriei Câmpina anul trecut, pe când ocupa funcția de Director al Pieței Centrale Câmpina, ca urmare a declarațiilor făcute în calitatea sa de lider local al PNL, Marian Nistor a luat măsuri față de primarul Alin Moldoveanu și a făcut sesizare la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, unde a câștigat.

Ca urmare a acestei decizii, Primăria municipiului Câmpina, prin reprezentantul său legal, Alin Moldoveanu este obligată să o amendă de 2000 de lei.

În urma comportamentului incalificabil pe care primarul Alin Moldoveanu l-a manifestat în raport cu persoana mea, m-am adresat, după cum știți, Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării care s-a și pronunțat deja în sensul aplicării unei amenzi contravenționale față de “UAT Câmpina, prin reprezentantul său legal Moldoveanu Ioan Alin”.

La baza deciziei sale, CNCD a constatat faptul că prin acțiunea sa discriminatorie, primarul și-a încălcat jurământul depus privind respectarea legislației și a drepturilor cetățenești, utilizând aparatul autorității publice locale pentru a “sancționa” afirmații ale unui adversar politic, faptă considerată gravă într-o societate democratică.

Sancționarea mea de către primar, pentru afirmații politice, reprezintă o diferențiere pe criteriul opiniilor politice care duce la crearea unui cadru intimidant, ostil, degradant.

Întrucât conform legislației în vigoare, Hotărârea CNCD poate fi atacată în instanță, în momentul în care va exista o hotărâre definitivă și irevocabilă, voi reveni și cu alte detalii.

Tot ce pot spune în acest moment este faptul că încălcarea legislației ajunge să fie o normă în comportamentul  acestei persoane și că nu este nici prima dată, nici ultima, când manifestările sale stau sub imperiul impulsurilor necontrolate.” – Marian Nistor

Hotărârea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a fost contestată în instanță Alin Moldoveanu .