"Te aștepți să iasă un șarpe de acolo" - parcurile din Câmpina împânzite de buruieni.

Actualitate (Categoria articolului)

În majoritatea parcurilor din Câmpina, iarba este mai înaltă decât gardurile, de sub bănci ies tot felul de plante iar locurile de joacă sunt înconjurate de buruieni.

Există și parcuri mai îngrijite, de care se ocupă chiar localnicii din zonă sau cei responsabili de îngrijirea au ajuns mai devreme decât în alte locuri. În urmă cu ceva zile mai multe persoane nemulțumite, au atras atenția asupra vegetației neîngrijite din parcuri însă nici acum, după o săptămână, nu s-a rezolvat nimic. "Îți este frică să îți lași copilul acolo, te aștepți să iasă un șarpe de acolo, sau dacă nu, poate vreo căpușă, sau purici", spune un cetățean referindu-se la un mic loc de joacă aflat pe Strada Petru Rareș.

Chiar și în centrul orașului iarba e mare, în zona verde a parcului de la "Milia", iarba ajunge și până la genunchi și nu pare că cineva s-ar grăbi să o cosească.

Odată cu venirea sezonului cald apar și mai multe insecte dăunătoare, printre care și căpușele, care iubesc zonele umede cu iarbă mare. Din păcate acestea pot transmite boli grave oamenilor, mai ales copiilor, tocmai de aceea specialiștii recomandă folosirea spray-urilor aplicabile pe piele sau unguentelor care ne protejează de căpușe, purici și țânțari atunci când ieșim în natură.

 

Felix Precup