A fost din nou regal ecvestru la Florești. Karpatia Pony Show a adus iubitorilor de echitație 5 zile de spectacol total.

Actualitate (Categoria articolului)

Prima zi de vară a început cu Karpatia Pony Show. Prima zi a evenimentului a coincis cu Ziua Internațională a Copilului, tocmai de aceea evenimentul a început cu o paradă specială a poneilor și cailor, pentru a îi delecta pe cei mici.

În prima zi din cea de-a patra ediție a Karpatia Pony Show, după frumoasa paradă de început, spectatorii s-au lăsat delectați de momente de dresaj natural prezentat de Deborah Faoro împreună cu calul său Gazal. De asemenea, celebra instructoare din Italia a susținut pe tot parcursul evenimentului training-uri de dresaj canin în care i-a învățat pe proprietarii de câini cum să interacționeze mai bine cu animalele lor de companie. Ziua a continuat la Arena Principală cu un show amuzant susținut de Ionuț Jaba, sub numele "Un cal simpatic". Au intrat apoi în scenă și concurenții, care au defilat alături de poneii lor, la parada raselor. Deborah Faoro a revenit din nou în scenă pentru un show de dresaj cu calul, pentru ca ziua să se încheie cu o demonstrație de acrobații ecvestre. În tot acest timp, la Arena Secundară, cei curioși au putut urmări antrenamentele concurenților pentru proba de Working Equitation, precedate de un show canin.

Cea de a doua zi a însemnat și începutul competițiilor mult așteptate atât pe Arena Principală  cât și pe arena secundară. Spectacolul a început cu proba de Dresaj la categoriile Novici și Prenovici și Concursul Complet. Ziua de competiție a fost concluzionată de cel mai iubit concurs de către spectatori, proba de obstacole. Printre momentele de competiție, Debora Faoro a demonstrat din nou publicul că animalele de companie pot fi cu adevărat prietenul de nădejde al omului. Dresaj a fost și la Arena Secundară unde s-a desfășurat prima probă la concursul de Working Equitation.

În ziua a treia spectacolul a fost total, începând multe din probele cele mai așteptate din cadrul Concursului Complet Internațional. Cross Country și mult iubitele Obstacole au ținut audiența cu sufletul la gură. Pentru a termina ziua în notă mare, au urmat demonstrații de acrobații ecvestre și un moment de dresaj în grup cu cai și câini susținut de aceeași Debora Faoro. La Arena Secundară a continuat concursul de Working Equitation. Tot în ziua a treia și-a făcut apariția și un musafir nepoftit: ploaia. Nici măcar ploaia nu a putut opri însă distracția, participanții găsind soluții creative de a menține voia bună.

Ziua de duminică a sosit rapid și de această dată iubitorii de natură și eleganță ecvestră puteau răsufla liniștiți pentru că spectacolul va fi continuat și luni. Din nou proba de Obstacole a fost vedeta Arenei Principale, îmbinate cu deja obișnuitele demonstrații de dresaj.

În ceea de a cincea și ultima zi, am aflat și marele câștigător al Concursului Complet Internațional. Bulgaria a plecat din nou cu aurul de la Florești, prin Petar Marchev împreună cu Galeon, armăsarul său. Însă și compatrioții noștri au plecat cu două medalii: argint și bronz, câștigate de Călin Nemeș și calul Aiwan și Abigal Yasmine Vaida cu Mersuch XXV-37.

După cele 5 zile, lumea a plecat încântată de demonstrațiile de noblețe și eleganță ecvestră de care au avut parte. Încărcați cu voie bună mulți dintre participanți așteaptă să revină și în luna septembrie pentru Karpatia Horse Show.

 

Felix Precup