Și a mai fost o ședință de consiliu... cu bune și cu rele.

Actualitate (Categoria articolului)

Ședința de Consiliu Local din data de 22.02 a decurs, cel puțin în prima parte, surprinzător de liniștit și... normal. Toți consilierii și-au vorbit frumos iar primarul nu a mai simțit nevoia să educe pe toată lumea din sală.

Cu bune, pentru că aparent Consiliul Local poate să funcționeze în „unanimitate”, dacă punctele de pe ordinea de zi aduc beneficii câmpinenilor, iar consilierii locali nu au vreo vendetă personală pe tema respectivă.

Cu rele, pentru că... evident au fost și subiecte care au creat discuții...

Singurul punct de pe ordinea de zi care nu a trecut a fost, așa cum era și de așteptat după ieșirile în spațiul on line a mai multor persoane publice, controversatul punct 16, privind concesionarea unui teren în suprafață de 2290 mp, Protoeriei Câmpina.

Propunerea nu a avut avizul Comisiei Administrație Publică Locală și a generat dezbateri. Argumente împotriva concesionării au venit din partea consililerei USR Adina Gârbăcică, consilierului PMP Aron Sabo, și consilierei PSD Livia Lupu. Aceștia au afirmat la unison că solicitarea nu este una bine argumentată și nu se știe exact ce se dorește a se face pe acel teren. De asemenea nu se justifică trecerea de la solicitarea inițială, de anul trecut, prin care Parohia Nașterea Maicii Domnului cerea spațiul în regim de închiriere, iar acum se dorește concesionare cu titlu gratuit. Până la o descriere mai detaliată a activtăților pentru tineret, pe care Protoeria Câmpina dorește să le organizeze pe terenul respectiv, propunerea de proiect a fost respinsă cu 9 voturi pentru și 9 împotrivă.

Cele mai fierbinți momente ale Ședinței s-au desfășurat la punctul Diverse, după ce așa cum îi este obiceiul, primarul Alin Moldoveanu s-a retras către activități mai plăcute de petrecere a timpul său, moment când consiliului PSD Andrei Duran a deschis un subiect foarte dezbătut în mediul on line, în ultimele zile – Ansamblul Folcloric al Casei Tineretului. Acesta i-a răspuns consilierului PNL Florin Marcu, inițiatorul proiectului de diminuare a veniturilor Ansamblului, argumentând pertinent de ce nu poate funcționa un Ansamblu Folcloric în modul în care dorește actualul Consiliul Local. (Detaliat despre acest subiect în emisiunea SEMNAL DE ALARMĂ de la campineanul.ro).

Tot Andrei Duran a fost cel care a adus o serie de acuzații grave consilierului local Liviu Briciu care, conform spuselor consilierului PSD, ar fi într-un confict de interese și ar creea un prejudiciu bugetului local, ocupând nelegal și la un tarif preferențial, un spațiu din încinta Casei Tineretului, în care Club Live, localul manageriat de consilierul POL, își are sediul. Duran a afirmat că Briciu ar plăti o chirie de 1.397 lei/lună, în loc de aproximativ 6.000 lei cât ar fi normal, conform noilor tarife aprobate de Consiliul Local, din care inclusiv el face parte. (Vom reveni cu un material separat despre acest subiect.)

Cel mai important subiect al ședinței sau care ar fi trebuit să fie cel mai important, a fost menționat doar în treacăt de președintele de ședință, Valentin Crețu: Transportul Public Local al municipiului Câmpina ar putea să fie suspendat în doar câteva zile. Aparent nicio firmă de transport nu ar fi dispusă, până în acest moment, să preia acest serviciu. Deși se presupune că se caută soluții, nimeni nu pare îngrijorat de acest subiect, care poate aduce mari neplăceri și disconfort câmpinenilor.

Vom reveni!