Știrile campineanul.ro din săptămâna 18-24 decembrie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

Știrile campineanul.ro din săptămâna 18-24 decembrie

 

Ceremonie solemnă, de 22 decembrie

Vineri dimineață, pe 22 decembrie, în fața monumentului din fața fostei Unități Militare 0865 din Câmpina, devenită ulterior unitate de jandarmi, s-a oficiat o scurtă ceremonie de comemorare a celor 27 de tineri morți în masacrul de la Otopeni. 

Ceremonia a început cu momentul solemn al intonării imnului național, pentru ca mai apoi să se oficieze serviciul religios de pomenire a celor adormiți. Cel mai emoționant moment a fost fără îndoială momentul când au fost citite cu onor militar numele celor 27 de militari căzuți la datorie, la Otopeni,

Ceremonia s-a încheiat cu depunerea de coroane de către reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova, Primăriei și Consiliului Local Câmpina, Spitalului Municipal Câmpina, Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”, ai mai multor asociații din Câmpina și desigur, reprezentanții celor mai importante partide din municipiul nostru.

 

Lavinia Pisăliță a cântat blues la Club Live

Concert aparte în Club Live, în pragul sărbătorilor, datorită muzicii și calității acesteia. În spatele acestui concert de excepție a fost Lavinia Pisăliță, care, conform proprie-I descrieri “ieșit de la naftalină”, acesta fiind primul ei concert după 5 ani de pauză. Timp de aproximativ o oră artista a delectat publicul cu piese alese cu grijă, iar spectatorii s-au simțit bine, interacționând în permanență cu artista. La final au răsplătit-o cu un lung șir de aplauze. 

 

Colinde de Crăciun la Brebu, aduse de Corul Celesta

După o lună plină de evenimente, ansamblul vocal-instrumental Celesta, coodonat de prof. Elisabeta Milea, și-a făcut apariția vineri seară, la Târgul de Crăciun de la Brebu, chiar în deschiderea evenimentului. Micul nostru cor câmpinean a fost urmat de celebra Corală Ortodoxă Bărbătească Armonia din Constanța, care au lăsat Marea Neagră acasă pentru câteva ore și au adus cu ei vestea nașterii Domnului la Brebu.

La finalul evenimentului, spectatorii s-au îndreptat către Târgul de Crăciun din Brebu, unde au purtat discuții printre tarabele pline de turtă dulce și vin fiert.

 

Au sosit colindătorii la Primăria Cornu 

Primăria Cornu a primit vineri grupuri de colindători care au adus cu ei spiritul sărbătorilor de iarnă și au creat o atmosferă magică. 

Au trecut pragul primăriei zeci de preșcolari și elevi ai instituțiilor de învățământ din localitate, iar glasurile lor cristaline au răsunat în toată instituția aducând bucurie în rândul funcționarilor prezenți.

Cetele de colindători au fost întâmpinate de autoritățile locale, în frunte cu primarul comunei, Cornel Nanu, iar drept răsplată pentru colinde și urări, colindătorii au primit daruri dulci.

 

 

 “Moș Crăciun” a vizitat Clubul Sportiv Câmpina. 

 

Păstrând frumoasa tradiție anuală din preajma sărbătorilor, Moș Crăciun a venit și pe la toți juniorii din cadrul Clubului Sportiv Câmpina. 

La evenimentul, organizat în sala de sport a Colegiului Național “Nicolae Grigorescu”, au participat majoritatea antrenorilor din cadrul clubului, printre care: Liviu Dochia și Cristina Potgieter, Denisa Toma, Mugurel Dedu, Claudiu Dumitrescu, Roberto Opatchi dar și președintele clubului Adrian Stoican. 

Din punct de vedere al activității copiilor legitimați la CS Câmpina, a fost un an reușit pentru toate secțiile clubului, iar micii sportivi au primit câte un cadou de la Moș Crăciun, în semn de mulțumire pentru munca și activitatea lor din anul 2023. Cu siguranță toți cei implicați se uită cu încredere către 2024, sperând să conducă acești copii minunați către noi performanțe sportive.

 

SPORT

Georgeta Popescu evoluții foarte bune la Campionatele Naționale de bob

Campionatele Naționale de bob s-au desfășurat în Austria, Innsbruck, unde au avut loc două ediții ale Campionatului Național și două concursuri care au contat pentru Cupa României. Sportivii români au concurat practic, atât pentru titlurile naționale din 2022 cât și din 2023.Georgeta Popescu a obținut rezultate notabile, cucerind titlul de campioană la ediția 2022 la categoriile de vârstă U23 și U26, în timp ce la senioare sportiva din Câmpina s-a clasat pe locul 3. La Ediția 2023 a Campionatului Național, Georgeta Popescu a reușit de asemenea să se claseze pe locul 3 la seniori, în timp ce la categoriile de vârstă U23 și U26, a urcat până pe a doua treaptă a podiumului. Pe lângă performanțele menționate, Georgeta Popescu s-a clasat pe locul 3 și la Cupa României, ediția 2023, astfel sportiva din Câmpina a reușit să își mai adauge chiar în prag de sărbători încă 7 medalii la colecția sa, deja impresionantă.