Știrile campineanul.ro din saptamana 4 – 10 decembrie

Știri...să știi! (Categoria articolului)

PCC dispus să dărâme Turnul Înclinat

În cadrul unei conferințe de presă susținută marți, 5 decembrie, Rudolf Leica, președintele Partidului Câmpina Curată a declat că organizația pe care o reprezintă se va implica direct în demolarea clădirii din centrul orașului Câmpina, cunoscută tuturor ca Turnul Înclinat, după ce Primăria va finaliza procedura de expropriere a clădirii pe care acesta este construit. 5250 de semnături au fost strânse atât în format fizic, cât și prin intermediul platformei declic.ro, care denotă dorința majorității cetățenilor de a scăpa de acest edificiu disgrațios din centrul orașului.

 Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

„Primarul Facebook I. A. Moldoveanu – N-a promis, nici n-a facut”

Un alt subiect abordat de președintele Partidului Câmpina Curată, în cadrul conferinței de presă de marți, este lansarea unei cărți menite să demitizeze profilul de edil implicat și muncitor prezentat de primarul Alin Moldoveanu câmpinenilor pe Facebook. Prin intermediul cărții „Primarul Facebook Ioan Alin Moldoveanu – N-a promis, nici n-a facut”, Partidul Câmpina Curată, prezintă câmpinenilor cum stau de fapt lucrurile în Câmpina, după mai bine de trei ani de mandat al administrației Moldoveanu. Cartea, ilustrând în imagini și texte bine documentate cu informații de netăgăduit, prezintă guvernarea dezastruoasă a administrației Moldoveanu-Dobre-Prună în cei trei ani de mandat.

Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

Proiectul “Învinge Cancerul” la Cornu.

 

Peste 60 de femei au participat la o sesiune de informare și consultații gratis, ce a avut loc ca începutul săptămânii trecute ăn Comuna Cornu.

Proiectul „Învinge Cancerul'' al Asociației, finanţat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow, a adus la Cornu 4 medici specializați în domeniul oncologic, care au prezentat informații despre cancerul la sân, s-au realizat consultații și ecografii gratuite, examen clinic, ghidarea procesului de autopalpare, anamneza factorilor de risc și ecografie mamară.

 Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

Civis Dixit – Vine iarna

O iarnă grea nu aduce doar peisaje încântătoare, ci și provocări semnificative pentru comunități și autorități. Întrebarea este, dacă suntem sau nu pregătiți pentru o iarnă dificilă. În ediția din această săptămână a Vox-ului Civis Dixit, aflăm ce știu și ce cred campinenii despre iarnă ce are să vină. Emisiunea poate fi găsită pe site, social media și canalul nostru de YouTube.

Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

Câmpina rămâne fără artificii de Revelion

 

După Serbările Toamnei și Festivalul de Teatru ”Mircea Albulescu”, redenumit ”Serile Teatrului Câmpinean”, administrația Moldoveanu a reușit să facă să mai dispară un eveniment pe care câmpinenii îl așteptau cu interes: petrecerea stradală care marchează trecerea dintre ani. Folosind pretextul ”Ordonanței Austerității”, autoritățile câmpinene au ales să renunțe și la acest spectacol pentru care, evident, ”nu mai sunt bani”.

 Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

“Ciprian Porumbescu - Jurnal 1879. Cernăuți-Stupca”, la Elstrar

 

În seara de vineri, 8 decembrie, Librăria ELSTAR a susținut lansarea cărții “Ciprian Porumbescu - Jurnal 1879. Cernăuți-Stupca”. Câmpinenii au avut astfel ocazia să pătrundă într-o adevărată lume istorică. „Jurnal 1879, Cernăuți-Stupca” se numără între primele jurnale ale compozitorului român, originalul fiind scris în limba germană. Cartea se află la ediția a cincea, iar cea mai curată variantă a sa, o reproducere fidelă a originalului, a fost editată de Stanca Scholz-Cionca, cea care a oferit valoare istorică lucrării prin acuratețea traducerii.

 Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

 

Noul mers al trenurilor.

 

Ca în fiecare an, în al doilea weekend din decembrie, CFR actualizează mersul trenurilor. Noul program de circulație al trenurilor de călători a intrat în vigoare pe 10 Decembrie 2023 și va fi valabil până la 14 Decembrie 2024. 

Conform programului actualizat vor exista nu mai puțin de 65 de trenuri care vor lega Câmpina de București și Brașov, cele mai mari orașe din apropiere.

Mersul trenurilor complet se poate consulta pe site-ul CFR Călători sau pe broșura “Noul Mers al Trenurilor 2023-2024” ce se poate achiziționa pentru 21 de lei din punctele de livrare din incinta gărilor.

 Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

CDLC – Art Piates

Pentru persoane care își doresc un corp de invidiat, sau pur și simplu vor să facă mișcare într-un mod relaxant, studioul Art Pilates este locul perfect. În cadrul emisiunii Cumpără de lângă Casă din această săptămână aflați cum puteți începe călătoria către un corp și un stil de viață sănătos, alături de instructorii Art Pilates care sunt pregătiți să vă ajute la obținerea rezultatelor dorite.

 Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

 

25’ cu Alina Spulber - Gavrilescu

Alina Spulber-Gavrilescu a tratat de-a lungul timpului sute, poate chiar mii de copii prahoveni, până când, în anul 2012 a ales o nouă provocare în cariera de medic, plecând să profeseze în Franța. După aproape 10 ani de muncă în străinătate s-a întors în România unde deși nu mai profesează în medicină, se axează pe îngrijirea animalelor de companie pentru care vrea să creeze pe viitor un adăpost.

Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

SPORT

 

Marton de competiții pentru sportivii câmpineni.

Înot

Rezultate excepționale la înot pentru elevii Antrenați de Adrian Stoican. Tinerii sportivi de la CS Câmpina au participat la două evenimente importante: Cupa “Moș Hyperion” și la Cupa “Moș Crăciun”, de unde s-au întors cu o medalie de aur prin Ștefan Goran, una de argint  prin Luca Simion și una de bronz pri Gabriela Bădescu. De asemenea, și ceilalți înotători câmpineni au obținut clasări foarte bune la categoriile la care au participat.

Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

Baschet

CS Câmpina ultimele meciuri la baschet din acest an. Atât fetele cât și băieții de la secția de baschet au jucat la Pucioasa, în Turneului 6 al Campionatului Regional de Baschet, organizat de Asociația Municipală de Baschet Ploiești. CS Câmpina s-a întâlnit cu Primo Megaball Pitești. Echipa masculină antrenată de Cristina Potigieter a învins cu scorul de 59-29 chiar dacă au lipsit doi jucători de bază ai echipei. Astfel CS Câmpina a terminat anul 2023 neînvinsă la masculin cu 4 victorii din 4 meciuri.

Echipa feminină, antrenată de Liviu Dochia, a câștigat de asemenea meciul cu adversara din Pitești. Câmpinencele au câștigat fără probleme cu scorul 84-11, terminând neînvinse în Cadrul Campionatului Regional.

 Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

Handbal

Fără să ne dăm seama, timpul zboară și handbalistele de la CS Câmpina, înscrise în Campionatul Național de Junioare III, au ajuns la ultimul meci pe teren propriu din 2023, un an lung și plin de reușite pentru echipa antrenată de Daniel Vasile.

Ultimul meci acasă pentru câmpinence a oferit publicului un spectacol sportiv de calitate. S-a jucat în viteză și s-au marcat multe goluri la ambele porți, câmpinencele reușind să se impună la o diferență confortabilă de scor. CS Câmpina - CSO Mizil 35-22. CS Câmpina dispută ultimul meci din 2023 pe 16 Decembrie, în deplasare la Râmnicu Sărat.

Pentru mai multe informatii, apasă aici! 

 

Minifotbal

Foresta Brebu a câștigat ediția de iarnă a Cupei Muscel la minifotbal. Ultimul meci din sezonul 8 al Ligii Muscel s-a terminat cu finala Cupei Muscel, competiție ajunsă la a șasea ediție. Partida s-a disputat între echipa proaspăt încoronată campioană, Team Green și Foresta Brebu, formație ce a câștigat Supercupa în această vară. 

A fost un meci echilibrat, cu multe ocazii de ambele părți și cu o luptă crâncenă pentru posesia balonului. Foresta Brebu a câștigat partida cu scorul de 3-1. 

Pentru mai multe informatii, apasă aici!

 

VREMEA

 

Temperaturi cu maxime cuprinse între 2 și 7 grade Celsiu vor înregistra termometrele din Câmpina în această săptămână. Iarna și-a intrat în drepturi, iar noaptea valorile termice vor ajunge chiar și la -3, -4 grade Celsius. Nu vor exita precipitații în aceasta săptămână, iar vântul va sufla cu o putere de maxim 8-9 km/h.