Dosar penal pentru un bărbat din Câmpina, care a folosit ieri noapte petarde și artificii.

Actualitate (Categoria articolului)

Un bărbat de 38 ani din municipiul Câmpina s-a ales cu dosar penal pentru efectuare de operațiuni pirotehnice fără frept.

 

Ieri seară, în jurul orei 22.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizaţi prin apel 112, de către un bărbat din municipiu, despre faptul că pe o stradă, între blocuri, se folosesc petarde şi artificii.

 

Polițiștii deplasați la fața locului au identificat un bărbat în vârstă de 38 de ani, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice și care a declarat că a folosit articole pirotehnice (artificii) cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere a mamei sale.

 

În apropiere, pe trotuar, a fost găsită o baterie de artificii de 25 de focuri, categoria F2, care a fost utilizată anterior, bun ce a fost ridicat în vederea cercetărilor.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de orice operaţiuni pirotehnice efectuate fără drept.

 

Potrivit Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor explozive, doar persoanele cu vârsta de peste 16 ani pot utiliza anumite articole pirotehnice, respectiv doar pe cele ce prezintă un risc foarte scăzut și un nivel de zgomot neglijabil, adică cele care fac parte din categoria F1 și P1.

 

Astfel, persoanele fizice nu pot confecţiona, deţine, comercializa, importa, folosi sau executa orice altă operaţiune cu articole pirotehnice din categoriile F2-F4.