Ceremonie solemnă într-un cadru restrâns, în memoria celor 27 de tineri morți în masacrul de la Otopeni. 

Actualitate (Categoria articolului)

 

Au trecut 34 de ani de la Revoluție. În 1989 a avut loc unul dintre cele mai controversate momente ale istoriei noastre, iar masacrul de la Otopeni rămâne un mister neelucidat încă. Nu se șite nici acum de ce au fost chemați la Otopeni și nici de ce au fost omorâți cei 37 de tineri, când s-a deschis focul asupra lor în timp ce coborau din camioanele ce i-au transportat până acolo

Vineri dimineață, pe 22 decembrie, în fața monumentului din fața fostei Unități Militare 0865 din Câmpina, devenită ulterior unitate de jandarmi, s-a oficiat o scurtă ceremonie de comemorare, la care din păcate a participat puțină lume. Poate și din cauza orei la care s-a desfășurat acest eveniment, prea puțini au fost aceia ce și-au adus aminte de tinerii morți la datorie. Ceremonia a început cu momentul solemn al intonării imnului național, pentru ca mai apoi să se oficieze serviciul religios de pomenire a celor adormiți. Cel mai emoționant moment a fost fără îndoială momentul când au fost citite cu onor militar numele celor 37 de militari uciși la Otopeni, căzuți la datorie.

Întreaga ceremonie s-a încheiat cu depunerea de coroane în fața monumentului din apropiere actualei unități de jandarmerie. Au depus coroane reprezentanți ai Consiliului Județean Prahova, Primăriei și Consiliului Local Câmpina, Spitalului Municipal Câmpina, Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr”, ai mai multor asociații din Câmpina și desigur, reprezentanții celor mai importante partide din municipiul nostru.

 

Felix Precup