Amenzi de peste 20.000 aplicate în ultimele 24 ore de polițiștii prahoveni

Actualitate (Categoria articolului)

Polițiștii prahoveni au desfășurat la data de 12 ianuarie, în intervalul orar 13:00- 15:00 o acțiune de amploare pe Drumurile Naționale 1, 1A și 1B, în localitățile Bărcănești, Chițorani, Potigragfu precum și în cartierele Nistorești și Ploiești Vest.

Obiectivul activității a fost prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave, accentul fiind pus pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză, această cauză regăsindu-se printre principalele cauze generatoare la nivelul județului Prahova.

Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 65 de sancțiuni contravenținale, 46 dintre acestea fiind aplicate pentru conducerea autovehiculelor cu o viteza peste limita legală. 

De asemenea, au fost efectuate 50 de testări cu aparatul etilotest în vederea depistării conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului.

Aceștia au reținut, totodată și un permis de conducere pentru depășirea vitezei cu peste 50 de km/h.

Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 20.550 de lei.

Pentru deplasarea în condiții de siguranță, polițiștii vă recomandă:

  • Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
  • Adaptaţi permanent viteza de deplasare la condițiile de drum și de trafic! Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri riscante sau neregulamentare!
  • Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule!
  • Folosiţi centura de siguranţă - vă poate salva viaţa în caz de accident!
  • Nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!

 

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri prahoveni acționează în mod constant, activitățile întreprinse vizând reducerea unor evenimente nefericite.