Prahova sub asaltul animalelor sălbatice. Urșii, mistreții și mai nou șacalii au băgat frica în locuitorii comunelor prahovene.

Actualitate (Categoria articolului)

 

De o bună perioadă de timp animalele sălbatice, probabil în căutarea hranei, sunt zărite din ce în ce mai des pe străzile comunelor sau în unele cazuri ale orașelor.

 

Aproape nici o zi fără alertă de urs

Săptămâna trecută am putut citi despere câte un urs, sau mai mulți în fiecare zi. De la Bălțești până la Poiana Câmpina, temutul animal a fost văzut de localnici în mai multe zone ale județului. Cel mai recent, un pui de urs speriat și dezorientat a fost văzut alergând pe un drum public din comuna Cosminele. În weekend a mai fost semnalată prezența urșilor și în satul Găgeni, Comuna Păulești, Plopeni, Cornu, Călugăreni și Bălțești.

Din păcate s-au înregistrat și incidente. În comuna Bălțești, ursul a intrat până în curtea unei familii, unde a omorât 2 miei, iar în Comuna Măneciu un urs a mâncat o oaie după ce a rupt gardul gospodăriei în care a pătruns.

Momentan autoritățile par complet depășite de situație, însă aceasta devine un subiect de indignare printre localnicii din Prahova, care se tem ca nu cumva să nu fie vizitați de vreun urs speriat sau înfometat.

 

Mistreții traversau nestingheriți un drum din Comuna Păulești

Un conducător auto a sesizat miercuri seară o familie de mistreți care traversa partea carosabilă a unui drum din imediata apropiere a pădurii Păulești. Mistreții pot devenii foarte agresivi, mai ales dacă este vorba de o scroafă cu pui sau dacă masculii se află în perioada de împerechere. De asemenea pot fi animale purtătoare de rabie. Oamenilor care se întâlnesc cu mistreții (chiar și cu puii) le este recomandat să păstreze distanța și să părăsească zona cât mai repede cu putință.

 

Fauna Prahovei s-a îmbogățit cu șacali…

În zona de câmpie a județului și-a făcut apariția și o specie care până acum era aproape imposibil de găsit în zonă. Din păcate este vorba de un prădător feroce care face ravagii în zona de sud-est a țării.

Locuitorii din Bucov și Plopu au sesizat prezența șacalilor în apropierea gospodăriilor. Oamenii se tem să mai iasă seara din case, iar sunetele pe care șacalii le scot când pleacă la vânătoare sunt realmente înfricoșătoare. Nu doar sunetele desprinse parcă din filmele de groază îi alarmează pe localnici ci și faptul că aceștia au fost văzuți adesea prin apropierea gospodăriilor sau chiar pe străzi.

 

Felix Precup