23 ianuarie 2023 – Cea mai aglomerată zi de luni din istorie, la Sinaia. La Telecabină, sute de turiști au așteptat să urce pe munte.

Actualitate (Categoria articolului)

Minivacanța de care s-au bucură românii în aceste zile, i-a determinat pe mulți dintre aceștia să își ia echipamentul de schi și să plece spre munte.

La Sinaia însă, sunt cei mai mulți turiști de pe Valea Prahovei, 23 Ianuarie 2023 a fost ceea mai aglomerată zi de luni din istorie, conform autorităților locale din Sinaia. Nu au lipsit incidentele, luni s-a lăsat cu scandal după ce gondola care face legătura între cota 1400 și cota 2000 nu a funcționat mai multe ore. Administratorul intalației de transport pe cablu a fost amendat cu 15.000 de lei de către Protecția Consumatorului Prahova.

Nici astăzi turiștii nu au scăpat de aglomerație. La ora 11:00 autoritățile au anunțat că nu mai există niciun loc de parcare disponibil, turiștii fiind îndemnați să folosească transportul public în comun sau taxiuri pentru a ajunge la pârtie.

În Sinaia sunt amenajate și deschise publicului în prezent 12 pârtii: Valea Dorului, Varianta, Floare de Colț, Panoramic, Valea Soarelui 1, Lăptici 1, Lăptici 2, Cocora, Genune, Călugărul 1, Călugărul 2 și Lacului.

Pentru cei mai norocoși, care au apucat să ajungă pe pârtii, vremea a fost ideală pentru practicarea sportului de iarnă preferat. Cerul a fost senin, cu vânt slab, iar temperaturile au varia între -1 și -11 grade în funcție de altitudine.