Ziua Armatei Române marcată și la Câmpina, la umbra Turnului Înclinat...

Actualitate (Categoria articolului)

 

În fața Monumentului Eroilor ce au luptat în Războiul de întregire a patriei (La Soldat), oficialitățile orașului, ale județului, politicieni, preoți și reprezentanți ai școlilor din oraș s-au adunat pentru tradiționala ceremonie solemnă de comemorare a eroilor români căzuți pe câmpurile de luptă. 

Întregul eveniment a fost vegheat, fără să stingherească pe cineva, de ruina Turnului Înclinat, din centrul orașului nostru. 

Ceremonia a început cu slujba de mulțumire (Te Deum) oficiată de un soborul de preoți, apoi au urmat nelipsitele alocuțiuni ale oficialităților. Marian Dulă, fost cadru militar a făcut o scurtă trecere în revistă a activităților militare desfășurate de-a lungul timpului. A urmat depunerea de coroane la Monumentul Eroilor. Au depus corane: Instituția Prefectului Prahova, Primăria Câmpina, organizația PSD Câmpina, organizația PNL Câmpina, Partidul Verde Câmpina, Spitalul de Psihiatrie Câmpina, Spitalul Municipal Câmpina, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”, Colegiul Tehnic Forestier, Colegiul Tehnologic Energetic, Liceul Tehnologic Mecanic și Colegiul Tehnic “Constantin Istrati” și Fundația Zamolxes.

La finalul ceremoniei, cadrele militare s-au retras în pas de defilare în privirile încântate ale câmpinenilor prezenți.

 

Felix Precup