1372 de noi polițiști au depus jurământul la Școala de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

 

 

A fost o zi memorabilă pentru peste cei peste 1300 de elevi ai promoției Decembrie 2024, care vineri 15 Martie 2024 au devenit oficial agenți ai Poliției Române. Este vorba de 1372 de elevi ce au depus jurământul de credință, după ce au parcurs cursurile Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” din Câmpina.

A fost, ca de obicei, o ceremonie emoționantă, atât pentru elevi cât și pentru cadrele didactice și cei apropiați elevilor, care au luat cu asalt orașul nostru pentru a participa la acest moment. Ceremonia a început cu intonarea Imnului de Stat, moment precedat de un scurt serviciu religios oficiat de un sobor de preoți. Au luat apoi cuvântul directorul general al D.G.M.R.U. Valentin Minoiu și chestorul Vasile Tache, director al Școlii de Agenți Poliție “Vasile Lascăr”. După alocuțiunile oficialităților, elevii au depus jurământul de credință, moment în care aceștia au devenit oficial cadre ale Poliției Române.

Momentul culminant a fost, ca de fiecare dată, defilarea noilor agenți de poliție prin fața participanților la ceremonie, apoi eliberarea în aer a sute de baloane colorate în drapelul României. 

 

Felix Precup